Wolkenlucht met jongen op voorgrond

Opvoeden op de camping: pokerface mee

Mijn lieve driejarige is gezegend met een ingebouwde sirene die niet alleen af gaat bij pijn en verdriet, maar ook regelmatig bij Grote Teleurstellingen. Ideaal voor het opvoeden op de camping. NOT! Mijn pokerface is daarom onmisbaar als ik ga kamperen.

Opvoeden op de camping is a hell of a job omdat je weet dat iedereen mee luistert. Als ik mijn stem verhef, horen niet alleen mijn kinderen het, maar de hele camping. En dat maakt het toch een beetje anders. De overburen kijken geïnteresseerd toe terwijl ik de boys uit elkaar haal bij ruzie om Captain America of Iron Man (‘ik had hem eerst!’), wanneer ik zeg dat ze nu echt hun bord leeg moeten eten of wanneer ik ze zo’n honderd keer moet roepen omdat ze ingesmeerd moeten worden voor we naar het strand gaan (wanneer grijpt ze die kinderen bij hun kladden..?).

En dan is er nog de sirene van die kleine die niet alleen de overburen horen, maar de hele camping. Vooral omdat de sirene ook wel eens afgaat terwijl er eigenlijk helemaal geen probleem is. Vinden wij dan… Maar als je hem hoort zou je denken dat er iets afschuwelijks is gebeurd. Mensen kijken verschrikt op van hun boek/bbq/gesprek om te kijken welk drama zich afspeelt.

Meelijwekkende blikken
Gelukkig neem ik mijn pokerface standaard mee naar de camping. Gaat de sirene aan omdat we gaan douchen en hij geen zin heeft? Pokerface op en hem mee naar de douche dragen. Gaat de sirene aan omdat we na een uur in de speeltuin weer richting de tent lopen? Pokerface op en gáán. Gaat de sirene aan omdat hij in de campingwinkel een croissantje krijgt terwijl hij een pain au chocolat wilde? Pokerface op en gewoon betalen. Dankzij mijn pokerface glijden de meelijwekkende blikken van de andere campinggasten (zijn die trouwens voor hem of voor mij bedoeld?) zo van me af.

PokerfaceGelukkig is de sirene steeds vaker stil nu hij goed kan praten en zijn we geoefend in opvoeden op de camping (alle blikken negeren). Al betekent dit niet dat ik de volgende vakantie mijn pokerface met een gerust hart kan thuis laten. Nee… een pokerface op de camping komt altijd van pas!

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *