Love2camp is de kampeerblog van Martine en Marije, vriendinnen van het goede leven. Ooit waren we collega’s en droomden we van een eigen koffietentje annex boekwinkeltje. Het is er nooit van gekomen. Collega’s zijn we allang niet meer, maar de droom om samen iets te doen is nooit vervlogen. Inmiddels thirtysomething vonden we het de hoogste tijd om die droom te verwezenlijken. We besloten twee van onze passies te combineren: kamperen en schrijven. Niet lang daarna zag Love2camp het levenslicht. Op deze kampeerblog schrijven we over kamperen en alles wat daar bij komt kijken. Kortom: het goede leven.

Het komt niet zelden voor dat wij op vakantie voor de tent zitten en beseffen dat kamperen best vreemd is. Na dagenlange inpakstress en een vermoeiende autorit verruilen we ons heerlijke huis met eigen douche, toilet en vooral privacy voor een plekje op de camping waar we álles van de buren horen (en zij van ons), waar het sanitair met vele anderen wordt gedeeld en waar privacy ver te zoeken is. En toch houden we van kamperen! Vroeger met een klein tentje, maar – inmiddels – 40+ en een stel kinderen rijker stellen we iets hogere eisen aan kamperen. Met een tent waar je in kan staan, goed sanitair en een lekker glas wijn komen wij een heel eind!

Betekenis kamperenDat we van kamperen houden moge duidelijk zijn, maar hoe ziet onze ideale vakantie eruit?

Marije’s favourites:

Over Love2camp MarijeKampeermiddel: Alpen Kreuzer Super GT vouwwagen. Mijn ouders kochten hem nieuw in 1985 en inmiddels ga ik er zelf mee weg. Met onze bruine tent vallen we behoorlijk op tussen alle grijze luifels en voortenten op de camping. De originele gordijnen met bruin/oranje bloemen maken het plaatje compleet.
Reisgezelschap: Mijn vriend en zoontjes van 10 en 7 jaar.
Soort camping: Middelgroot, aan het strand, met zwembad, campingwinkel, goed sanitair en liefst op loopafstand van een pittoresk dorpje.
Reis: Met de auto
Land(en): Frankrijk, Spanje, Italië
Eten: Pasta, tapas, salade en brood
Dagbesteding: ’s Ochtends een stadje bezoeken, koffie drinken en lekker lunchen, ’s middags naar het strand of zwembad en eind van de dag een terrasje pakken of voor de tent relaxen.

Martine’s favourites:

Over Love2camp MartineKampeermiddel: Mijn eerste kampeerervaringen beleefde ik in een koepeltentje. Een paar jaar later pakten we het serieuzer aan met een heuse De Waard en weer wat later gingen we op pad met een grote tunneltent. Sinds een paar jaar ben ik de trotse bezitter van een caravan. Ik heb wat moeten overwinnen, maar inmiddels ben ik de schaamte voorbij. Toch droom ik stiekem van een camperbusje waarmee ik heel Europa kan doorkruisen.
Reisgezelschap: Manlief, stoere bink van 10 en prinsesje van 8.
Soort camping: Eigenlijk hetzelfde als Marije. Al probeer ik vaak ook aan een rivier te staan, want mijn zoon is dol op dammetjes bouwen en visjes vangen met zijn schepnet (ja, hij laat ze ook weer vrij).
Reis: Met de auto en sleurhut.
Land(en): Zou graag naar het pittoreske Engeland of ruige Noorwegen gaan, maar wel pas als de weergoden beloven dat het er droog en minimaal 25 graden is. Tot die tijd hou ik het maar bij Zuid-Europa.
Eten: Op de camping vooral makkelijk. Stokbroodje, salade, vis of vlees van de bbq.
Dagbesteding: Natuur, cultuur en ontspanning. Tussendoor natuurlijk lekker eten én wijn!

Heb je een vraag over onze kampeerblog? Of heb je een leuk idee of wil je samenwerken? Neem dan contact met ons op!