Overpeinzingen van een vroegboekmuts

In oktober, toen de zomervakantie er nog maar net op zat, was ik al druk aan het googelen, Zoover’en en Routenet’en. Voor het eerst in mijn leven wilde ik namelijk op tijd een camping voor augustus 2018 boeken. Twee om precies te zijn, want op weg naar Kroatië verblijven we een week in Oostenrijk. Uiteindelijk vond ik twee campings en kon ik negen maanden rustig achterover leunen. Maar ja, dat is natuurlijk veel te lang. Tijd voor overpeinzingen van een vroegboekmuts.

Nou ja, beter gezegd ‘perfectionistische muts’. Zo noemde ik mezelf in de blogpost die ik al eerder schreef over het vroeg reserveren van een camping. Je leest ‘m hier. Maar goed, daarin vertelde ik ook dat ik het dan wel heel vroeg vond, maar dat ik ook blij was met de campings die ik had geboekt. En dat ben ik nog steeds, alleen vind ik nu dat ik alles wel heel strak heb gepland.

Camping Les Cigales

We zetten onze vouwwagen dit jaar op in Oostenrijk en Kroatië.

Dat zit zo: we gaan een weekje naar Oostenrijk en rijden vanaf daar meteen door naar Kroatië. En daar zit het ’em in. Onlangs schreven we namelijk een blogpost over Slovenië. Het blijkt dat je met het tolvignet van dat land gratis allerlei leuke dingen kunt doen, zoals een bezoek aan een kasteel, een kijkje in druipsteengrotten en een ritje met een kabelbaan. Lijkt me dus allemaal hartstikke leuk en zelfs vriend & kinderen worden hier blij van. En dan komen we op onze route van Oostenrijk naar Kroatië ook nog eens langs Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Zou ik dolgraag een paar uurtjes rond slenteren.

Vroeger is niet altijd beter

Op vakantie een stad bezoeken: we love it! Zie hier Barcelona in 2017.

Oké, waarschijnlijk denk je nu: waar hééft ze het over? Dat denk ik zelfs over mezelf. Maar deze perfectionistische muts heeft van deze ontzettende vroegboekactie wel wat geleerd: voor ons is vroeger niet altijd beter. Want ook voordat we ver van tevoren een camping reserveerden, kwamen we uiteindelijk altijd op hartstikke leuke plekken terecht. Dus volgend jaar laten we weer wat meer ruimte over voor verrassingen. Maar eerst: Oostenrijk en Kroatië. En heel misschien hebben we onderweg best even tijd om de auto en vouwwagen langs de kant te zetten om iets van Slovenië mee te pikken.

Reserveer jij ver van tevoren een camping?

Dit vind je misschien ook leuk:

Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *