Overzicht: deze campings heb ik sinds 2001 bezocht

Confession: ik (Marije) heb een kleine documentatiefetisj. Bij elke gebeurtenis sta ik met mijn telefoon te wapperen om een foto te maken waardoor ik inmiddels een soort fotodagboek heb opgebouwd. Ook noteer ik altijd op welke camping (en op welk plaatsnummer) we hebben gestaan. Daarom: een overzicht van alle campings waar ik vanaf 2001 heb gestaan.

Waarom vanaf 2001? Geen idee! Ik hou mijn notities bij in de app Evernote (hier schreef ik er al eens over), maar daar ben ik pas een paar jaar geleden mee begonnen. In juli 2014 maakte ik in Evernote een lijstje aan dat Vakanties plaatsen etc. heet. Bij de start van dit lijstje ben ik terug gegaan naar 2001 en heb ik alle landen, plaatsen, hotels en campings genoteerd die ik vanaf die tijd heb bezocht. Vanaf 2014 noteer ik trouw in het lijstje waar ik ben geweest. Waarom? Gewoon, omdat ik het leuk vind om nog eens terug te lezen. Hier komen ze!

2001

 • camping Enkhuizen in Enkhuizen (Noord-Holland) Ik weet niet meer hoe deze camping heette, maar ik vermoed dat dit nu camping De Vest is.
 • camping Bosbad Hoeven in Hoeven (Noord-Brabant)
 • camping Schoonbron in Schin op Geul (Limburg) Deze camping is tegenwoordig onderdeel een park: Résidence Valkenburg.

2003

 • camping Bosbad Hoeven in Hoeven (Noord-Brabant)
Caravelair

Voor onze caravan (die hebben we even gehad) op camping Bosbad Hoeven.

2004

 • camping de Ramberchamp in Gérardmer (Frankrijk).
  Op deze camping heb ik als kind twee onvergetelijke vakanties gestaan. Altijd leuk om er dan weer eens terug te keren.
 • camping in Annecy (Frankrijk). Ik weet niet welke camping dit was, ik vermoed gemeentecamping Le Belvédère. Hier stonden we ook maar één nachtje.
 • camping Les Rives de l’Agay in Agay (Frankrijk). Op deze (destijds) simpele camping aan de Côte d’Azur hebben we een supere fijne tijd gehad. Zelfs langer dan gepland, aangezien we autopech kregen en onze auto naar de garage moest.

2005

Camping Beaune

De gemeentecamping in Beaune.

Camping Delle Rose

Camping Delle Rose op loopafstand van Lazise. (check onze uitdragerij)

 • Camping Delle Rose in Lazise (Italië). Ook hier stonden we ongeveer een week. Wat is Lazise toch een fantastisch mooi plaatsje. Vanaf hier brachten we ook een bezoek aan Venetië en Verona.
2007
 • camping Yelloh! Village in Saint-Émilion (Frankrijk) Hier hebben we een paar dagen gestaan. Saint-Émilion is zo’n prachtig dorpje! Die gevels!  ?
Saint-Émilion

Saint-Émilion is echt het bezoeken waard!

 • camping Domaine de la Yole in Valras Plage (Frankrijk) Op deze camping beleefden we een onvergetelijke avond. We dansten tijdens de campingdisco met de Fransen op de camping. Een super leuke avond (die resulteerde in een ochtendje hoofdpijn)! Dit was trouwens ongeveer de enige keer dat we los zijn gegaan in de campingdisco.
Internacional Palamós

Camping Internacional Palamós in het laagseizoen.

 • camping Internacional Palamós in Palamós (Spanje) Hier ontstond onze liefde voor Spanje. Tot die tijd had ik niet zo veel met het land, maar daar ben ik van terug gekomen. Vanaf deze camping maakten we ook een uitstapje (met overnachting!) naar Barcelona. Lieve campingburen hielden een oogje op onze tent.
 • camping Municipal du Lac in Neris les Bains (Frankrijk) Op weg naar huis kwamen we voor een nachtje op deze camping terecht. Wij waren (half september) de enige kampeerders met een tentje. Iedereen zat opgesloten in z’n caravan of camper. Het stadje Neris les Bains was ‘s avonds donker en compleet uitgestorven. Niet overdreven! Ik vond het er doodeng. De volgende ochtend was Neris les Bains getransformeerd in een schattig Frans dorpje waar mensen bij de bakker in de rij stonden voor een baguette. 
 • camping La Croix du Vieux Pont in Berny-Rivière (Frankrijk) 1 nacht
2008
 • camping Le Grand Lierne in Chabeuil (Frankrijk). Deze camping hadden we uitgezocht op weg naar de Côte d’Azur. Eind augustus kwamen we hier aan voor een nachtje. Na een relaxte namiddag en een fijne avond, begon het aan het eind van de avond zacht te onweren. In de loop van de avond nam dat enorm toe en uiteindelijk lagen wij – normaal gesproken echt niet bang voor onweer – sidderend in ons bedje. Als enigen van de camping in een tent in plaats van een camper of caravan trouwens. Uiteindelijk pakten we ons dekbed om vervolgens een paar uur in de auto door te brengen. De volgende ochtend zeiden de campingburen dat ze tijdens het noodweer zo aan ons hadden gedacht. Okeeee….
Camping Le Cros de Mouton.

Uitzicht op zee vanaf de ingang van camping Le Cros de Mouton.

 • camping Cros de Mouton in Cavalaire sur Mer (Frankrijk) Prachtige camping boven op een berg aan de Côte d’Azur. Naar het sanitairgebouw lopen met uitzicht op zee was gewoon een feestje. Toch wilden we een paar dagen verder trekken richting de Bloemenrivièra. Alleen konden we daar geen geschikte camping vinden. Verwende twintigers als we waren, huurden we voor een nachtje een stacaravan in Italië omdat we geen zin hadden de tent op te zetten. Voor 60 euro per nacht zónder heet water jaja. De volgende ochtend pakten we onze spullen en keerden terug naar… camping Cros de Mouton. 
 • camping l’Amfora in Sant Pere Pescador (Spanje). Na nog een paar dagen Cavalaire sur Mer wilden we verder trekken richting Marseille of Montpellier. Onderweg bedachten we dat we wel zin hadden in sangria (echt waar). Een paar uur later zaten we aan een kannetje sangria op camping l’Amfora aan de Costa Brava, waarnaar we vervolgens nog meerdere keren zijn teruggekeerd.
Camping l'Amfora

Het uitgestrekte stand (met zicht op de kust van Rosas) op camping l’Amfora.

Campings vanaf 2009

Heb je deze hele blogpost uit gelezen? Respect! Volgende keer pakken we de draad weer op in 2009, het jaar dat ik zwanger ging kamperen en mijn eerste kind kreeg. Stay tuned voor Overzicht: deze campings heb ik sinds 2001 bezocht #2!

Ben jij ooit op een van bovenstaande campings geweest?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *