‘Plakkinderen’ op de camping

Het is bij ons thuis is het net de zoete inval. De kids nemen vaak vriendjes en vriendinnetjes mee en ook de buurtkinderen waaien geregeld aan. Op de camping is het niet anders. Rond onze tent is het altijd een komen en gaan van stoere jochies en schattige meisjes. Heel gezellig vind ik dat, maar soms…

…zijn er van die kinderen die je liever ziet gaan dan komen. Kinderen die je zelfs dat hele kleine beetje privacy dat je hebt op de camping niet gunnen. Soms kan ik er om lachen. Zoals die keer dat ik mijn bikinilijn stond bij te werken in de tent en de Hulk van de caravan op de hoek ongevraagd naar binnen banjerde. Gelukkig had het ventje een maskertje op, want hij zou er bijkans een trauma aan over houden. Of dat meisje dat haar nagels, of eigenlijk haar hele handen én onze picknicktafel te lijf ging met míjn nagellak. Tja, gevalletje ‘had ik maar beter op moeten letten’.

cyberscooty-kids_smilingMeer moeite heb ik met kinderen die net iets te vrij zijn, onopgevoed bijna. Dat zijn ze ongetwijfeld thuis ook, maar op de camping lijken er altijd net even meer van rond te lopen. Dat bijdehante grietje dat in onze koelkast op zoek ging naar wat lekkers bijvoorbeeld. Ik zou me kapot schamen als die van mij dat bij anderen zouden doen. Of speelkameraadjes die gezellig een bakje chips mee-eten en meteen om meer vragen, omdat het wel ‘errug weinig’ was.

En dan heb je ook nog het soort dat niet aanvoelt wanneer het tijd is om te gaan. ‘Plakkinderen’ noem ik ze. Je kent ze vast wel, van die kids die naast je tent blijven dralen als je zit te eten en dan ook nog bij iedere hap willen weten wat je in je mond stopt. Mijn eigen bloedjes vinden dat reuze gezellig, maar ik stoor me op die momenten mateloos. Meer dan manlief overigens, die gewoon zijn schouders ophaalt en mompelt dat ik ze moet negeren. Misschien ben ik wel een zeur en hoort het er gewoon bij op de camping.

Wat vind jij?

 

2 antwoorden
  1. Katja
    Katja zegt:

    Nee hoor, niks zeur! Veel ouders hebben, eenmaal aangekomen op de camping, HEERLIJK VAKANTIE! Ze “vergeten” dat opvoeden en corrigeren op de camping gewoon door hoort te gaan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *