RCN Domaine de la Noguière (Frankrijk)

Sint is in het land, de kerstetalages zijn ingericht en de temperaturen naderen het vriespunt. Toch is dit voor veel kampeerders dé periode om een camping voor de zomervakantie uit te zoeken. Overweeg je naar RCN Domaine de la Noguière te gaan? Wij waren er afgelopen zomer en vertellen je hoe dat is bevallen.

Na de RCN campings La Bastide en Ardèche en Les Collines de Castellane stond een nieuw bezoek aan een camping van deze organisatie niet op het programma. Maar toen onze eerste keuze vol bleek belandden we toch weer op een RCN-camping. Ditmaal RCN Domaine de la Noguière in de Provence.

Middelgrote camping in de Provence

Deze middelgrote camping ligt op ongeveer 1280 kilometer vanaf Utrecht. Te ver om in één ruk te rijden, dus we overnachtten op camping Aux Rives du Soleil in de Bourgogne. Een aanrader. De kinderen wilden er zelfs wel blijven, maar helaas, onze eindbestemming was toch echt Domaine de la Noguière in Le Muy.

We arriveerden aan het begin van de middag op de camping. Na een hartelijke ontvangst kon de zoektocht naar ons plekje beginnen. Toen kwam hetgeen waar dit luxepaardje altijd een hekel aan heeft: reispaleis positioneren en de voortent en luifel opzetten. Dat de temperatuur inmiddels was opgelopen tot ruim boven de dertig graden, kwam mijn humeur niet ten goede. Ik beken: het echtelijke gekissebis dat ontstond was helemaal mijn schuld. Gelukkig kwamen we al snel bij zinnen en besloten de boel de boel te laten en een duik te nemen in het zwembad.

Camping met fijn zwembad

Het zwembad – of beter: de zwembaden – is meteen een van de pluspunten van de camping. Er zijn glijbanen voor groot en klein, je kunt er baantjes trekken en heerlijk spelen. Rondom staan ligbedden. Een flink aantal, maar niet genoeg voor iedereen. Al kan ik me geen camping heugen waar dat wél het geval is.

Domaine de la Noguière klimpark

Voor stoere kids: Camping Domaine de la Noguière heeft een adventure parc.

Ook heeft Domaine de la Noguière een Adventure Parc. Twee avonden in de week kun je hier tegen betaling een klimparcours door de bomen afleggen onder begeleiding van professionals.

Speciaal in de zomermaanden is er Nederlandstalige animatie. De knutselclub heeft mijn kroost links laten liggen, maar het voetbaltoernooi en de schuimparty vonden ze heel leuk. Dat er vrijwel iedere middag bij het zwembad minidisco is, tja, dat namen wij op de koop toe. We kenden het van onze bezoekjes aan andere RCN-campings.

Domaine de la Noguière

Schuimparty!

Eten en drinken

Croissants, baquettes, rozijnenbroodjes en verschillende soorten granenbrood. Het was iedere ochtend verkrijgbaar. Vaak nog warm ook. Een campingwinkel daarentegen is er niet. Er zijn wat producten bij de receptie verkrijgbaar, maar voor je dagelijkse boodschappen moet je toch echt in de auto stappen. Op zo’n tien minuten rijden zijn er verschillende supermarkten.

Domaine de la Noguière

Een fijn uitzicht vanaf onze plek.

Geen zin om te koken? Dat is geen probleem, want er is een prima restaurant op de camping en ook voor een afhaalsnack kun je er terecht.

Ruime plekken, schoon sanitair

Het sanitair op de camping. Ik vind het altijd ‘een dingetje’. Gelukkig viel het op Domaine de la Noguière alleszins mee. Dat wil zeggen: het personeel deed zijn uiterste best. Dat sommige medekampeerders schijt aan anderen hebben, is de camping niet aan te rekenen. Kleine kanttekening: iets meer douches en afwasplekken zou fijn zijn.

Domaine de la Noguière

Fijn hoor, zo’n hangmat!

Qua plek hadden we niets te klagen. Ruim genoeg en eindelijk kon ik een keer mijn hangmat ophangen! En van het olijfboompje dat er stond werd ik gewoon heel erg blij.

Domaine de la Noguière

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad op Domaine de la Noguière. Desondanks is het voorlopig de laatste keer dat we een RCN-camping bezoeken. Het concept kennen we nu wel en het grote aantal Nederlanders (zo ongeveer de hele camping) vinden we ineens niet meer zo uitnodigend. Maar ben je op zoek naar een camping aan de Côte d’Azur, dan is deze camping zeker een aanrader. Zeker omdat er in de omgeving ook veel te doen is. Daarover binnenkort meer. 

Domaine de la Noguière Côte d'Azur

RCN Domaine de la Noguière ligt aan de Côte d’Azur. En laat daar nou een heleboel te beleven zijn.

Ken jij RCN Domaine de la Noguière? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen.

Meer campingreviews op Love2camp

Nemo stargaze recliner
SVR-beurzen
Domaine de la Noguiere
Rivier Collines de Castellane
Tentje
Meer van Caldonazzo
Campings van het jaar 2020
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *