Reisleiders Lut en Willy over het nieuwe seizoen We zijn er Bijna!

We zijn er bijna! start 23 juli weer bij Omroep MAX. Het Vlaamse echtpaar Lut en Willy is in dit nieuwe seizoen te zien als toeristisch begeleiders. Love2camp belde Lut om haar alles te vragen over de kampeerreis naar het Italiaanse Puglia.

Hoe kwamen jullie in We zijn er Bijna! terecht?
Als toeristisch begeleiders stonden we al ingedeeld op deze reis. Half december kwam de vraag of Omroep MAX ons mocht volgen. In het begin vonden we dat best spannend, maar uiteindelijk hebben we vrijwel allemaal – ook de kampeerders – volmondig ‘ja’ gezegd.

Waarom vonden jullie het spannend?
Er staat wel iemand op je te kijken hè? Maar dat werd wel minder spannend. De cameramensen voelden op een gegeven moment vertrouwd waardoor we er wel aan gewend raakten.

Hoe lang werken jullie al als toeristisch begeleider?
Sinds elf jaar, dat is een hele tijd. Mijn man ging met pensioen en we wilden nog iets doen. Reisbegeleiding stond ons erg aan. Toen we een advertentie zagen waarin reisleiders werden gezocht, hebben we ons onmiddellijk aangemeld. Onze opleidingsreis was in Griekenland en duurde 42 dagen. Daarna zijn we officieel begonnen. Meestal doen we het ene jaar één reis en het jaar erop weer twee.

We zijn er Bijna Lut Willy

Foto: Omroep MAX

De tocht gaat naar de Italiaanse hak van de laars. Kennen jullie dit gebied goed?
Ja, we hebben deze reis nu voor de derde keer begeleid. In het bovenste deel van Italië zijn we al vaker geweest. Puglia is een onbekend en authentiek stukje Italië. Het is nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar alleen door Italianen. Je vindt er heel mooie kustplaatsjes en pareltjes van dorpjes. Het is ook allemaal heel anders dan in Noord-Italië.

Wat vonden jullie het leukste aan deze reis?
Dat kan ik niet direct zeggen. Elke etappe heeft wel iets moois. Er waren zo veel hoogtepunten. Een daarvan was ons bezoek aan een authentiek klein theater in het grensgebied Emilia Romagna/De Marken (Le Marche, red.). De groep was daar erg enthousiast over. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het aardbevingsgebied. Dat was natuurlijk geen hoogtepunt, maar wel erg indrukwekkend. En verder natuurlijk de mooie kustplaatjes zoals Vieste, Monopoli, Gallipoli, de trulli van Alberobello en de grotwoningen in Matera.

Hoe is het om een groepsreis te begeleiden?
Heel leuk, want het zijn allemaal heel verschillende mensen. Toch proberen we er een groep van te maken. Dat lukt meestal en het is erg plezierig om dat proces te zien. Dit was ook een zeer gemotiveerde groep. Daarnaast vinden we het fijn om mensen mooie dingen te laten zien. Als ze dan ook echt enthousiast blijken, geeft dat een kick.

We zijn er Bijna Lut en Willy-min

Foto: Omroep MAX

Gaan jullie vaker met Nederlanders op reis?
Ja, het zijn meestal Nederlanders met af en toe een verdwaalde Belg er tussen. De directheid van Nederlanders zijn we inmiddels gewend. En we weten ook dat we tijdens een stadswandeling echt moeten proberen om ergens een kop koffie in te lassen. Soms lukt dat niet. De ene groep vindt dat wel erg en de andere niet. Belgen vinden een kop koffie niet zo nodig. Maar wij moeten er als reisleiders voor zorgen dat de groep het leuk vindt. Dus als iedereen koffie wil drinken, doen we dat.

Kijken jullie uit naar de eerste uitzending van We zijn er Bijna!?
Ik vind het heel spannend om te kijken, maar mijn man is gewoon heel benieuwd. Het blijkt trouwens dat we vorig jaar al even kort te zien waren. Wij begeleidden een reis naar Ierland op hetzelfde moment dat Omroep MAX er ook heen ging. Later bleek dat we tegelijkertijd de boot op reden.

We zijn er Bijna! is vanaf maandag 23 juli om 21.25 uur te zien bij NPO 1.

Interview Martine van Os

Heb je ons interview met Martine van Os al gelezen? Hierin vertelt ze onder meer waarom dit nieuwe seizoen echt een vanoudse We zijn er Bijna! is. Je vindt het interview hier.

We zijn er Bijna 2018

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:
We zijn er Bijna! gaat dit jaar naar… Italië!
Interview: Martine van Os over We zijn er Bijna! in Ierland
We zijn er Bijna!: Technisch begeleider Cees geeft tips
 

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *