Reserveer je camping. En wel nu!

Zaterdag 2 januari 2016. Ik besluit, geheel tegen mijn gewoonte in, een keer op tijd een camping te reserveren. Twee dagen laten krijg ik een mail terug: de Italiaanse camping zit VOL! Wacht even… Het is toch pas 2 januari? En ik wil reserveren voor begin augustus. Dat is toch pas over zeven maanden?

Vroeger, in the good old days, gingen we op de bonnefooi kamperen. In de campinggids zocht ik wat leuke campings uit en dan keken we wel of er plek was. Eind augustus was dit nooit een probleem. Toen mijn oudste zoon voor het eerst naar school ging, ontdekte ik dat er in juni bijna geen camping meer te reserveren valt in Frankrijk en Spanje. In ieder geval niet de campings waar wij graag heen gaan. Vorig jaar probeerde ik het een maand eerder, maar ook toen was ik te laat. Ik realiseer me echt wel dat het begin augustus volop hoogseizoen is, maar toch… Kamperen associeer ik nog steeds met vrijheid. Je spullen kunnen pakken en doorrijden naar het zuiden voor droger/warmer weer of als je zin hebt in sangria.

Eerlijk gezegd moet ik er wel een beetje aan wennen hoor. In januari ben ik nog dichter bij de afgelopen vakantie dan ik al bij de volgende ben. En dan nog ben ik te laat met reserveren. Natuurlijk zijn er nog talloze campings waar wel plek is (hoop ik) en daar ga ik nu naar op zoek.

Ben ik de enige die liever wat later een camping reserveert?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *