Camp-let classic review

Review: een weekend weg met de Camp-let Classic

Een gloednieuwe vouwwagen uitproberen, wie wil dat nu niet? Wij wel, dus toen we de kans kregen om er een weekend op uit te gaan met de Camp-let Classic twijfelden we geen moment. In deze review lees je hoe de vouwwagen ons is bevallen.

Mijn Alpen Kreuzer de mooiste vouwwagen?

Iemand zei onlangs tegen me dat ik onze Alpen Kreuzer Super GT de mooiste vouwwagen vind die er bestaat. Nou, dat is niet zo. Om sentimentele redenen was ik er al gek op, maar inmiddels ken ik hem zelf ook zo goed dat ik er graag mee weg ga. Toch kijken we stiekem wel eens om ons heen naar een andere vouwwagen. Er komt namelijk een moment dat ook de Alpen Kreuzer het loodje legt. Het kwam ons dus extra goed uit om de Camp-let te testen, want zo kunnen we een beetje ontdekken welke gemakken een moderne vouwwagen biedt.

Camp-let classic review

Húp, vouwwagen achter de auto en op naar Twente!

Keukengerei en kampeermeubilair

Op een drukke Pinkstervrijdag haalden we de Camp-let op bij Isabella in Hoevelaken. Beide bedrijven zijn Deens en vallen onder dezelfde moedermaatschappij. Van tevoren had ik me over veel dingen druk gemaakt. Bijvoorbeeld over onze kampeerspullen die allemaal in de vouwwagen liggen die weer in de stalling staat. Gelukkig kon Camp-let me een paar dagen voor vertrek geruststellen: ze hadden er genoeg servies, keukengerei en kampeermeubilair in gelegd om een weekend mee op pad te gaan. Super!

camp-let classic review

De Camp-let Classic is een compacte aanhanger met een vast deksel.

Vrachtwagens inhalen en een vast deksel

Na een duidelijke uitleg vertrokken we naar camping De Rammelbeek in Lattrop. Een van de pluspunten van onze eigen vouwwagen is dat hij altijd zo stabiel achter de auto hangt. Je hebt er totaal geen last van. Gelukkig was dit met de Camp-let ook het geval. Het is echt een heel prettige wagen om achter je auto te hebben hangen. Niet te groot, dus je kan er makkelijk overheen kijken. Ook vrachtwagens inhalen is geen probleem. De Camp-let heeft trouwens een vast deksel – een hard-top – en dat vinden wij heel fijn. Alles ligt veilig onder het deksel en de keuken kan op slot.

Camp-let classic review

De Camp-let uitgeklapt.

Slaapcabines met heerlijk matras

De Camp-let Classic is vrij eenvoudig op te zetten. Natuurlijk moesten wij zo’n eerste keer even goed kijken, maar een uur na aankomst was de tent helemaal ingericht, de bedden opgemaakt en zaten wij met een wijntje voor de tent. En dat kan dus nog véél sneller (en zonder discussie, schijnt…). De tent heeft twee slaapcabines met een heerlijk matras. We hebben er super fijn in geslapen. Van mij had de cabine net nog een tikkie groter mogen zijn, maar volgens mij kan dat niet vanwege de grootte van de wagen waar je op slaapt.

Camp-let classic review

De slaapcabines met rechts de keuken. In het midden zie je de handige vakkenzak.

Hoera: opbergruimte!

De linkerslaapcabine kan je tot een bankje omtoveren. Onder diezelfde cabine is een groot vak met veel opbergruimte. Hier kun je alle tassen of andere spullen kwijt. In de cabines vind je opbergzakjes voor bijvoorbeeld je telefoon of e-reader (daar gebruikte ik ze voor). Tussen de twee cabines is ook nog wat opbergruimte en een stang waar je bijvoorbeeld kleding kunt ophangen.

Camp-let classic review

Dit vinden wij echt wel een plaatje hoor. Het was trouwens wel wennen om met een nette grijze tent op de camping te staan in plaats van met een oude bruine tent.

En nog meer opbergvakken!

De voortent is wat kleiner dan wij gewend zijn van onze Alpen Kreuzer, maar niet té klein. Voor het slaapgedeelte hangt een grote zak (zie foto voor een duidelijker beeld) met heel veel opbergvakken. Echt ontzettend handig voor al die kleine spullen die je op vakantie altijd bij je hebt. De keuken schuif je bij aankomst als het ware uit waarna je hem opzij zet. Hier vind je twee gaspitten, twee grote opbergvakken, een kraantje en een rek.

Camp-let classic review

De keuken van de Camp-let.

Leven onder de luifel

Verder had ‘onze’ Camp-let de luifel Living, die je extra bij de vouwwagen kunt bestellen. Dit vonden we een van de mooiste dingen van de vouwwagen. Deze luifel is vier meter breed en drie meter diep. Tijdens ons weekend hebben we best wat buitjes gehad, maar onder de luifel hadden we er totaal geen last van. En dat is zo fijn, want op vakantie wil je toch zo veel mogelijk echt buiten zitten en niet opgesloten in een tent. Nog even over die accessoires. Je kan de Camp-let zo veel uitbreiden als je zelf wilt. Denk aan een extra gastencabine, een imperial, een dakkoffer, een andere luifel en ga zo maar door.

Camp-let classic review

Met de luifel Living heb je nog meer leefruimte. Wij zaten er ook rustig tijdens een regenbui.

Vergelijking met onze eigen vouwwagen

We hebben een heel fijn weekend in de Camp-let Classic gehad. Natuurlijk is het altijd even wennen omdat het niet je eigen vouwwagen is. Deze Camp-let is dus net even wat kleiner dan onze eigen vouwwagen, die ook wel behoorlijk groot is. Toch kan je hier met vier personen prima uit de voeten. Zeker met die mooie luifel die je leefruimte enorm vergroot. Onze jongens waren helemaal weg van hun slaapcabine, waar ze trouwens heel goed samen in konden liggen zonder in de knoop te raken.

Camp-let classic review

Van onder onze luifel bekeken we wat er allemaal gebeurde op De Rammelbeek.

Verder heeft de Camp-let overal leuke oplossingen: een ventilatieluifel, extra ventilatie bij de slaapcabines, de mogelijkheid om met een stang een veranda van je voortent te creëren en nog veel meer.

Camp-let classic review

Als de kinderen ‘s avonds op bed lagen, zaten wij nog gezellig voor de tent (al is er op deze foto even niemand te zien…)

En wat vindt de man van de Camp-let Classic?

Mijn vriend roemt nog de robuuste poten die onder de vouwwagen zitten, de ruime disselbak, de stoere velgen en de opbergruimte voor tijdens de reis. Al met al is het een heel complete vouwwagen die ook nog eens eenvoudig is op te zetten. Mocht onze vintage vouwwagen uiteindelijk echt de geest geven, dan is de Camp-let Classic zeker een serieuze optie.

Camp-let classic review

camp-let classic review

Gelukkig kregen we hulp bij het indraaien van de pootjes.

Heb jij wel eens met een vouwwagen gekampeerd?

2 antwoorden
 1. Richard
  Richard zegt:

  Ha love2camp!
  Wij gaan dit jaar met onze nieuwe camplet Dream 2019 op pad.
  Maar nu wil ik een luifel aanschaffen en ben ik van plan (zuinige nederlander dat ik ben) een andere luifel te kopen dan die dure die ze hiervoor aanbieden.
  Weten jullie hier nog een goed alternatief voor?

  Groetjes,
  Richard

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Ha Richard,
   Zelf hebben we een universele luifel. Weet het merk even niet meer… maar er zijn er heel veel! Succes.
   Grt. Martine

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *