Boshut RCN de Jagerstee

Verslag: Kamperen in een boshut op RCN de Jagerstee

Een weekend kamperen in een boshut: dat wilden wij wel eens proberen! Daarom vertrokken wij voor twee nachtjes naar RCN de Jagerstee. Maar hoe omschrijf je zo’n boshut? Basic met een vleugje glamping? Of toch glamping, maar dan basic? Ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit. Lees hier hoe we het weekend hebben ervaren.

Deze blogpost begint met een biecht: ik heb niet eerder op een RCN-camping gekampeerd. Martine wel. Zij bezocht onder meer de populaire camping RCN la Bastide en Ardèche. Op de Caravana in Leeuwarden liepen wij in januari tegen de super leuke Bell-tent van RCN de Jagerstee aan. We waren van harte welkom om er eens een weekend in door te brengen. Daar hadden we wel zin in, tot bleek dat deze Bell-tent voor twee personen is. Gelukkig had de Jagerstee nog iets leuks: de tenten staan op het speciale glampingveld samen met de nieuwe boshutten voor twee of vier personen. Het werd dus deze trekkershut.

Boshut RCN de Jagerstee

Het slaaphuisje met links het stapelbed en rechts de twijfelaar (en check het gezellige kussen!).

Twee nachtjes in het ‘boshutje’

Tijdens het pimpweekend op RCN de Jagerstee kregen we al een korte rondleiding over het glampingveld en dat zag er veelbelovend uit. Drie weken geleden was het zover: we pakten onze spullen voor twee nachtjes in de boshut. Of ‘het boshutje’ zoals de jongens het noemden. RCN zelf noemt het ook wel een trekkershut en dat is een goede benaming. Dit houten huisje is namelijk ideaal voor een kort verblijf.

Boshut RCN de Jagerstee

Het goed uitgeruste keukentje

De vierpersoons boshut bestaat uit twee houten huisjes die met elkaar zijn verbonden door een veranda. Op de veranda vind je een grote picknicktafel. In het ene huisje staat een klein keukentje met daarin een gaststelletje, koelkast, waterkoker en behoorlijk wat keukengerei. Hier staat ook een tafel met stoelen. In het andere huisje bevindt zich het slaapgedeelte met een stapelbed en een twijfelaar. Voor koude dagen of nachten staat er een elektrisch kacheltje. De raampjes kunnen niet open, dat hadden wij nog wel fijn gevonden. Verder staat er in het midden van het glampingveld een Finse kota. De campinggasten die op dit veld staan, krijgen een sleutel van dit houten huisje en kunnen hier barbecuen. We hebben er geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er echt gezellig uit. En ik zei het al: de trekkershut is wel écht kamperen. Voor toilet en douche moet je gewoon naar het (schone) sanitairgebouw.

Boshut RCN de Jagerstee

Lekker lezen aan de grote picknicktafel. Hier was het nog mooi weer.

Buiten zitten tot ‘s avonds laat

De boshut is ons goed bevallen, ondanks het tegenvallende weer. De eerste avond aten we lekker buiten en toen de jongens op bed lagen, hebben wij nog lang aan de picknicktafel zitten kletsen. Zaterdagochtend regende het helaas. Dit betekende dat we niet buiten konden ontbijten, omdat de veranda niet (gedeeltelijk) overdekt is. Gelukkig konden we gewoon terecht in ons ‘keuken- en eethuisje’. De broodjes haalden we in het zeer uitgebreide campingwinkeltje. Om er later die ochtend toch even uit te zijn, hebben we koffie gedronken in Epe (in een heel leuk tentje trouwens, het heet Grand Café Cornelis). Die middag waren we weer in de boshut, maar het weer werkte nog steeds niet mee. Toch hebben we ons prima vermaakt. De jongens speelden lekker op een kleed dat we in de slaaphut hadden gelegd en wij zaten in het andere huisje te lezen. En toen het weer beter werd, renden we meteen naar buiten. Gelukkig knapte het in de loop van de dag op en konden we ‘s avonds laat (toen de jongens sliepen) nog een tijdje buiten zitten.

Boshut RCN de Jagerstee

De boys waren niet weg te slaan bij het grote skelterparcours.

En dan nog even over RCN de Jagerstee zelf. Daar hebben we ons dus echt prima vermaakt. Onze boys waren niet weg te slaan bij het skelterparcours en het grote springkussen. Vonden wij prima want zo konden we – op het moment dat de zon nog even scheen – mooi een biertje op het grote terras drinken. Tussendoor hebben we zelfs nog even gezwommen. Nou ja, ‘we’… De jongens en mijn vriend waren zo dapper om even een duik te nemen. Zaterdagavond hebben we trouwens behoorlijk lekker gegeten in het campingrestaurant. De jongens konden in het speelgedeelte terecht en zo hadden wij even tijd om bij te praten. Win-winsituatie dus!

Boshut RCN de Jagerstee

We hebben zaterdagavond lekker gegeten in het campingrestaurant. Het terras is groot en heeft zicht op het speelveld.

Fluitconcert op de veranda

De Jagerstee is een uitgestrekte camping met huisjes, toeristische plaatsen en seizoensplaatsen. Alles ziet er netjes uit. De camping ligt in het bos en dat is fantastisch. Vanaf de veranda van onze boshut zagen we konijnen, eekhoorns en hoorden we vogels fluitconcerten geven. Dat verveelt echt niet. We hebben ons dus goed vermaakt op in de boshut op de Jagerstee. Wil je er even helemaal uit zijn, maar toch het kampeergevoel behouden, denk dan eens aan deze boshut.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *