Kobo Aura Edition 2

Review Kobo Aura Edition 2 e-reader

Kamperen is voor ons niet compleet zonder een lekker boek. Of beter gezegd: meerdere boeken. Vroeger sleepten we stapels mee, maar nu er ook stepjes, schepjes, ballen en spelletjes mee moeten, is er nog maar weinig bagageruimte over. Gelukkig is daar de e-reader. Er komen steeds weer nieuwe modellen met andere functies op de markt. Wij testten beiden de Kobo Aura Edition 2.

Het liefst hadden wij deze Kobo Aura Edition 2 op de camping getest. Lekker voor de tent in de zon na het ontbijt, aan het zwembad of op het strand. Maar helaas, in deze nadagen van de winter was het nog niet echt warm kampeerweer. Omdat we thuis ook veel lezen, hebben we hem gewoon in en om het huis getest. Thuis bij een glas wijn en in een leuk koffiezaakje met een lekkere koffie verkeerd kan je een e-reader namelijk ook prima testen.

Dit vindt Marije van de Kobo Aura Edition 2

Ik geef het toe: ik begon al een tikje bevooroordeeld met het testen van deze nieuwe e-reader. Sinds bijna twee jaar heb ik namelijk de Kobo Glo HD en daar ben ik helemaal weg van. Ik ben een enorme lezer en sleep hem overal mee naartoe: de camping, de speeltuin, het strand, naar bed en in bad. En overal voldoet hij. Hier vind je een eerdere lofzang op mijn e-reader.

Kobo Aura Edition 2

Op deze foto lijkt de Kobo even groot als een koffie verkeerd, maar dat klopt natuurlijk niet helemaal.

En dan nu de Kobo Aura Edition 2. Lekker licht dingetje, is het eerste dat me opvalt als ik hem uit de verpakking haal. Hij is slank, weegt dus niet veel en ziet er degelijk uit. Dat is ‘ie ook, blijkt later. Ondanks zijn lichte behuizing, voelt hij niet breekbaar aan. Normaal heb ik een hoesje om mijn e-reader, maar dat is niet eens per se nodig. De achterkant van de Kobo heeft een griplaag waardoor hij lekker in de hand ligt. De werking is verder hetzelfde als de Glo HD. Hij reageert snel bij het omslaan van de bladzijdes, maar niet té snel waardoor je opeens twee pagina’s in plaats van eentje omslaat.

Kobo Plus
Het grote voordeel van deze Kobo e-reader (ook van de Glo HD trouwens) vind ik de directe verbinding met de Kobo shop. Met wifi maak je eenvoudig verbinding met de online boekenwinkel. Ik heb hem gekoppeld aan mijn creditcard en zo komen boeken die ik op de Kobo koop direct op mijn e-reader terecht. Ideaal! Die hard lezers kunnen tegenwoordig trouwens ook gebruik maken van het Kobo Plus abonnement. Voor 9,99 euro per maand kan je digitaal onbeperkt lezen in het boekenaanbod. Hierin vind je ook nieuwe titels zoals DJ van Kluun, Huidpijn van Saskia Noort en De test van Hjorth Rosenfeldt. De eerste dertig dagen lees je gratis.

Dit vindt Martine van de Kobo Aura Edition 2

Ik heb een e-reader, maar vraag me niet wat voor eentje. Mijn Sony is inmiddels hoogbejaard. Hij doet het nog, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. De Kobo Aura Edition 2 is dan ook echt een verademing. Al is het alleen al vanwege de achtergrondverlichting, die ik op mijn eigen e-reader niet heb. Daar gebruik ik nu een extra lampje voor, maar dat is niet ideaal. De Kobo ligt lekker in de hand en is een stuk lichter dan mijn Sony, maar niet té licht. Ik heb wel het gevoel dat ik genoeg grip heb.

Kobo Aura Edition 2

Op het hoofdscherm kan je makkelijk switchen tussen je huidige boek, je bibliotheek, de shop en leesstatistieken.

Switchen tussen de boeken gaat prima. Op het hoofdscherm zie je standaard het boek waar je in bezig bent, maar je kan ook makkelijk in je bibliotheek of in de shop kijken. De leesstatistieken zijn erg leuk. In één oogopslag kan je checken hoe lang je met je boek bezig bent geweest en hoeveel titels je al hebt verslonden. Verder valt het me op dat de batterij heel lang meegaat. Ik ben fan van deze Kobo en kan niet wachten tot ik hem echt op de camping kan gebruiken!

Heb jij een e-reader?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *