Review: tolbadge

Altijd leuk: een schrikmoment op de Franse snelweg. WAAR is dat tolkaartje? WAAR is het geld? Ik kan het kaartje niet meer vinden! We hebben geen losgeld meer!
Gelukkig: het tolkaartje werd altijd weer gevonden in het dashboardkastje en geld hadden we ook altijd voldoende. Een paar jaar geleden gebruikten we voor het eerst de creditcard bij de péage. Dat beviel erg goed. Maar toen de ANWB vorig jaar met de tolbadge kwam, wilden we die natuurlijk proberen!

Op onze eerste vakantie met de tolbadge gingen we naar Spanje. Natuurlijk doorkruis je dan heel Frankrijk en we hebben de badge dan ook veel gebruikt. Deze zomer hadden we hem weer in de auto en niet voor niets: de badge bevalt hartstikke goed!

Even wat feiten op een rijtje:

  • De tolbadge is verkrijgbaar bij de ANWB en kost €9,50 voor leden en €11,- voor niet-leden.
  • In de maand(en) dat je de badge gebruikt, betaal je €2,50 per maand.
  • Je betaalt daarnaast de normale toltarieven.
  • Het tolbedrag wordt van je rekening afgeschreven.
  • Je bevestigt de badge op de voorruit achter je achteruitkijkspiegel.
  • De batterij van de badge gaat ongeveer vijf jaar mee.
Tolbadge

De tolbadge.

De badge is in gebruik wat duurder dan wanneer je contant of met je creditcard betaalt. Daarentegen heb je veel meer gemak en snelheid tijdens de reis. Je rijdt gewoon naar een poortje van de Telepéage en je badge maakt automatisch contact met de poort waardoor de slagboom opent en je verder kan rijden. Er komt geen kaartje of geld aan te pas. Er zijn zelfs poortjes waar je met 30 km per uur door kan rijden en je dus niet eens hoeft te stoppen.

Wij zijn erg tevreden over de badge. De tolstations zijn sowieso een welkome onderbreking na kilometers snelweg en met de badge is het helemaal leuk. Altijd weer spannend of het poortje echt open gaat. We vinden het vooral mooi als we onderweg keihard zijn ingehaald en wij bij de tol uiteindelijk toch sneller zijn dankzij onze badge. Dit klinkt nu natuurlijk vrij suf, maar je moet wat tijdens een lange autoreis.

Ik moet er alleen niet aan denken dat de batterij op een dag leeg is en we bij de tolpoort achteruit moeten rijden met de vouwwagen. Maar ach, hopelijk vervangen we hem gewoon op tijd.

+

Snel
Geen gedoe met kaartjes of geld


Duurder in gebruik dan wanneer je met contant geld of creditcard betaalt
De badge werkt vooralsnog alleen in Frankrijk

Op de site van de ANWB vind je meer info over de tolbadge.

Péage

Update zomer 2018: inmiddels is de tolbadge uitgebreid met Spanje en Portugal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *