safari tent camping de achterste hoef

Safaritent op De Achterste Hoef: een review

De ‘vintage’ vouwwagen moest vorig weekend even in de stalling blijven, want we gingen een paar nachten luxe kamperen in een safaritent op camping De Achterste Hoef. En dat beviel heel goed!

In onze kampeercarrière zijn we er op uit getrokken in verschillende tenten, een caravan en nu alweer jaren in de vouwwagen uit mijn jeugd. Daarbij houden we wel van een beetje ‘luxe’ zoals elektriciteit en water op onze kampeerplaats, maar dat kan je moeilijk glamping noemen. Maar dat glamping moesten we toch een keer proberen. Daarom namen we een weekend lang onze intrek in een safaritent.

openen safaritent

De jongens mochten de tent openen.

De safaritenten op De Achterste Hoef zijn nog maar een paar weken geleden gebouwd. Gloednieuw dus! Op een mooi veld staan de zes safaritenten en vier nieuwe chalets. Wij kozen voor een tent omdat we daarin nog iets meer het kampeergevoel hebben, maar natuurlijk namen we een kijkje in een van de chalets en die zagen er ook prachtig uit.

Onze jongens hadden van tevoren super veel zin om te gaan kamperen. Dat vinden ze natuurlijk altijd al leuk, maar een safaritent mét stapelbed wilden ze echt graag uitproberen. Bij aankomst mochten ze zelf de tent openritsen waarna ze naar binnen stormden, regelrecht naar het stapelbed. We waren meteen onder de indruk van de tent.


Inrichting safaritent

In het leefgedeelte van de safaritent staat een mooie tafel met vijf stoelen. Ook staat er een kachel, die we zaterdagochtend nog heel even aan hebben gehad. Het werd meteen heerlijk warm. Verder vind je in het leefgedeelte een koelkast, een gasfornuis, een kraan/gootsteen, een koffiezetapparaat en een waterkoker. De inventaris is zeer uitgebreid: naast servies voor volwassenen zijn er ook vrolijk gekleurde bekers, borden en kommetjes voor kinderen.

Inrichting safaritent

Links de eettafel en rechts de keuken.

Slaapgedeelte

Safaritent slaapgedeelteMet een oud PTT Post-gordijn is het leefgedeelte gescheiden van het slaapgedeelte. Op de grens vind je ook het toilet.  En dat vonden wij pas echt luxe!

De slaapkamer bestaat uit een soort hemelbed met daarop een heerlijk matras. Voor je kleding en waardevolle bezittingen staat er een locker die op slot kan. De sleutel hiervan krijg je bij aankomst op de camping.

 

Safaritent slaapkamer

Het zeer geliefde stapelbed

Het tweede slaapgedeelte is weer met zo’n leuk PTT-gordijn van de ouderslaapkamer gescheiden. Hier staan een stapelbed en een eenpersoonsbed.

Dan is er nog de super fijne veranda. Hier staan een stevige picknicktafel en een lekkere loungeset met kussens. Tijdens ons verblijf heeft het een paar keer geregend en zelfs flink geonweerd. Zaterdagavond zaten wij, terwijl de kinderen sliepen, heerlijk onder de luifel naar de regen te kijken. Echt een uitkomst!

Safaritent terras

Tijdens een fikse regenbui zaten wij droog onder de luifel met een glas wijn.

 

 

En dan was er nog een misverstand waar we enorm om hebben gelachen. Ik had in de kinderslaapkamer iets van wit plastic zien staan en nam aan dat het een ligbed was. Dus toen het mooi weer was, nam mijn vriend hem mee naar buiten om ‘het bed’ op te zetten. Het bleek een wasrek te zijn… We moesten zo hard lachen. Het wasrek kwam na het zwemmen en douchen verder heel goed van pas.

Safaritent veld

De safaritenten staan op hetzelfde veld als de nieuwe chalets.

De safaritent heeft trouwens geen douche, maar dat was geen probleem. Het sanitairgebouw (met schone douches) was vlakbij. Wij vonden het vooral heel fijn dat er een toilet in de tent zat. Zeker toen het zo hard regende.

Een ander pluspunt is dat het veld met safaritenten en chalets erg centraal is gelegen. Vlakbij het zwembad, de speeltuin en het restaurant met terras. De recreatieplas is iets verder lopen, maar eigenlijk kost je dat maar een paar minuten.

 

Trouwe vouwwagen
Natuurlijk doen we onze trouwe vouwwagen niet weg, maar we gaan vast nog wel een keer gebruik maken van een safaritent op De Achterste Hoef.

Lees hier een review over camping De Achterste Hoef.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *