Santa Claus Village: Logeren bij de kerstman

‘Hier wil ik met jou naar toe’, appte Marije me. Ik klikte op de link die ze stuurde en was meteen verliefd: de foto’s van Santa Claus Village in Lapland zien er fantastisch uit. Ik had dan ook maar één antwoord: ‘Ik ook met jou’.

The most wonderful time of the year komt er weer aan. Vorig jaar camperden we samen naar verschillende kerstmarkten. Hoe leuk zou het zijn als we nog een keer samen een leuk kerstuitstapje kunnen maken!? Heel leuk, vinden wij. En Santa Claus Village in het Finse Rovaniemi staat met stip boven aan de verlanglijst.

Santa Claus Village

Sneeuw, lichtjes en kerstversiering. Santa here we come.

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland én de woonplaats de kerstman himself. In Santa Claus Village – gelegen op de poolcirkel – heeft hij zijn kantoor, dus daar kun je de goede man en zijn elfen ontmoeten. En dat niet alleen…

Huskies, rendieren en sneeuwscooters

Kerstshoppen, een kaartje sturen naar het thuisfront mét het officiële stempel van de kerstman en spelen in de sneeuwspeeltuin. Het kan allemaal in Santa Claus Village. Ook kun je rond het park sledetochten maken met huskies of rendieren. Liever geen dieren? Kies dan voor een sneeuwscooter. Bikkels kunnen bovendien een duik nemen in een ijswak. En wat te denken van het Noorderlicht?

Santa Claus Village

Een sledetochtje met een rendier. Hoe cool is dat?!

Kamperen in Lapland lijkt ons een beetje koud, maar ook zonder camper of caravan kun je in Santa Claus Village prima overnachten. Kies je voor een bungalow, een glazen appartement of een heuse iglo?

Santa Claus Village

Hohoho!

Maar even terug naar het begin. Marije wil dolgraag met mij (snap ik) naar Santa Claus Village. En ik met haar. Helaas kost zo’n tripje wel een paar duiten en voorlopig zit het er daarom even niet voor ons in. Misschien is jouw bankrekening wat dikker en wil je wel naar de kerstman. Dan kun je een reis boeken via onder meer TUI, en Voigt Travel. Natuurlijk kun je ook een los vliegticket naar Rovaniemi kopen en apart een accommodatie boeken.

Ga jij naar Santa Claus Village of ben je er al eens geweest? Laat je ons dan even weten hoe het is? We zullen niet jaloers worden. Beloofd!

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *