Slimme oplossing voor bagageprobleem: een dakkoffer huren

Nog maar een paar weken en dan vertrekken we voor een kampeervakantie naar Frankrijk en Spanje. We hebben er zo veel zin in! De afgelopen tijd heb ik mijn hoofd gebroken over de vraag hoe we alles in vredesnaam kunnen meenemen zonder onze oude trouwe vouwwagen. En dat zonder zelf een dakkoffer aan te schaffen (de reden daarvan lees je verderop). Gelukkig is er een oplossing. Bij Topspace kun je namelijk een dakkoffer huren. Wij kozen voor de Thule XXL.

Onze vouwwagen staat in de stalling, want dit jaar gaan we voor het eerst drie weken met deze opblaasbare tent op pad. In het voorjaar zijn we er al twee keer mee weggeweest. Hier lees je hoe we dat hebben ervaren. Ik vertelde in die eerdere blogposts al dat het een hele uitdaging is om al onze kampeerspullen mee te krijgen. Normaal gesproken lag bijna alles in de vouwwagen: tafel, vier stoelen, keukenkastje, skottelbraai, wasrekje en wat speelgoed. Verder is de vouwwagen natuurlijk voorzien van een keuken met drie gaspitten. In de keuken zelf bewaarden we ook nog eens alle uitrustig plus de gasfles (die we er uithaalden als hij naar de stalling ging). En bedenk verder dat de matrassen ook nog eens ín de vouwwagen zitten.

Dakkoffer huren

In het voorjaar leenden we de dakkoffer van Martine. Superfijn, alleen hebben we voor onze spullen echt iets meer ruimte nodig.

Omdat we zonder aanhangwagen willen rijden, moeten we nu heel goed kijken hoe we alles meenemen. Naast bovengenoemd campingmeubilair, gasfles, gasstelletje en keukenspullen zijn dat: twee tweepersoonsluchtbedden, vier slaapzakken en kussens, twee reistassen met kleding en handdoeken, de koelbox, de skottelbraai dus, wat klein spul en natuurlijk de tent. Op de hoofdfoto zie je nog maar een klein deel van alles dat mee gaat. Omdat de kofferbak van onze – best wel ruime auto – al helemaal vol zit dankzij de tent en koelbox, leenden we voor onze voorjaarstripjes de dakkoffer van Martine (shout-out naar mijn Love2camp-maatje!). Superfijn natuurlijk, alleen hadden we echt iets meer ruimte nodig. Zeker voor een vakantie van drie weken.

Voldoende ruimte

Heel even hebben we met de gedachte gespeeld om zelf een grote dakkoffer aan te schaffen. We hebben alleen één probleem: we kunnen hem thuis nergens kwijt. Daarom googelde ik even op ‘dakkoffer huren’ en voilá: ik kwam bij Topspace terecht. Daar kan je een dakkoffer (en eventueel dakdragers) huren. In heel Nederland zijn er 81 locaties waar je de dakkoffer op je auto kunt laten monteren. De bagageboxen zijn in zes verschillende modellen beschikbaar. Wij spelen op safe en gaan voor de Thule XXL. Deze heeft een inhoud van 630 liter en een maximaal laadvermogen van 75 kilo. Daarnaast is hij aan twee zijden te openen. Hiermee moeten we het zeker gaan redden.

Dakkoffer huren

Dankzij onze samenwerking met Topspace mogen wij deze dakkoffer van Thule gewoon lenen, maar reken er op dat je (exclusief borg en dakdragers) voor drie weken huren van dit XXL-model zo’n 150 euro kwijt bent. For the record: ook zonder deze samenwerking had ik deze dakkoffer zeker gehuurd. Natuurlijk is het uiteindelijk goedkoper om er eentje aan te schaffen, maar een dakkoffer ‘huren’ heeft voor ons vele voordelen. We hoeven hem thuis niet op te slaan en hebben geen omkijken naar de montage, want dat gebeurt op de servicelocatie.

Rome 4 Easy Air

Super blij met onze tent!

Vrienden die ook met de tent kamperen, vertelden laatst dat het inpakken ze van tevoren ook altijd wat hoofdbrekens bezorgt. Dat hebben wij dus ook! Daarom ben ik blij dat we nu voldoende ruimte hebben. Nu moet ik alleen nog even bedenken hoeveel paar schoenen ik precies ga meenemen…

Deze blogpost is een samenwerking met Topspace. Op www.topspace.nl vind je meer informatie over een dakkoffer huren.

Ben je ook een tentkampeerder? Hoe neem jij je bagage mee?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *