SOS-bandjes: we love them! (+ exclusieve kortingscode)

‘Check deze nieuwe SOS-bandjes voor de kids’, postte ik twee jaar geleden in mijn vriendinnen-groepsapp. Ik had de bestelde armbandjes net binnen gekregen en voelde me een enorm verantwoorde moeder. Helaas was ik er niet helemaal bij met mijn hoofd toen ik ze bestelde…

‘Leuk, maar je moet helemaal geen namen op de bandjes zetten’, appte een van de vriendinnen meteen terug. ‘Als de jongens jullie kwijt zijn en met hun naam worden aangesproken, denken ze misschien dat diegene hen kent en gaan ze makkelijker mee.’ O ja..

‘Handig’, reageerde een ander. ‘Maar jullie gaan toch naar Spanje op vakantie? Had je dan geen +31 voor het telefoonnummer moeten zetten?’ Oh crap… Daar stond ik dan met m’n goede gedrag. Ik stuurde een berichtje naar Koter Kado, waar ik de bandjes had gekocht. ‘Is het misschien handig om er als tip bij te zetten dat mensen +31 voor het telefoonnummer moeten zetten?’, schreef ik. Het antwoord liet niets te raden over. ‘Nou… eigenlijk doet iedereen dat al.’ Ook dat nog. Ik was dus echt niet helemaal snugger!

SOS-armbandjesGoed, die zomer hielden mijn ventjes hun armbandjes gewoon om. Ze raakten niet vermist, waardoor er geen onbekend 06-nummer gebeld hoefde te worden en er waren geen vreemden die hen mee lokten door hen bij hun naam aan te spreken. Een jaar later waren de knuistjes van mijn mannen al een stuk spekkiger dan de zomer er voor en kon ik godzijdank nieuwe bandjes bestellen. ZONDER naam en MET +31 voor het telefoonnummer. Grappig genoeg zag ik dat de tip om +31 op het bandje te zetten toch op de site stond. Zou het door mijn mail zijn gekomen?

 

 

Bij het brainstormen naar onderwerpen voor onze kampeerblog, kwamen de SOS-bandjes al snel voorbij. Martine heeft ze ook voor haar kinderen en is, net als ik, groot fan. Maar waarom vinden we ze nu zo fijn? Dat is makkelijk:

  • Ze zijn in allerlei kleuren te bestellen, dus is er voor elk kind wel een leuke kleur
  • Ze staan stoer
  • Het geeft een veilig gevoel als de kinderen ze om hebben

De bandjes gaan tegenwoordig standaard om als we op vakantie gaan. Dat begint al onderweg (Heb jij ook de angst om je kinderen kwijt te raken op een grote Franse parkeerplaats? Nee? Dan heb je zeker nooit Het Gouden Ei van Tim Krabbé gelezen). Zodra we in de auto stappen, moeten de bandjes om. Ook op de camping zijn de bandjes vaste prik. Tegenwoordig gebruiken we ze niet alleen op vakantie, maar ook voor een dagje treinen of een bezoekje aan de Efteling. De kinderen weten niet meer beter dan dat ze de bandjes bij zulke gelegenheden om moeten. Volgend jaar bestellen we weer een maatje groter.

Wil je ook een SOS-bandje kopen? Als je ze bij Koter Kado bestelt, krijg je nu 25% korting door de exclusieve Love2camp-code 25L2C16 te gebruiken. Let op: deze code is geldig tot en met 30 juni 2016.

Wij hebben onze bandjes gewoon zelf besteld en betaald. Toevallig alle twee bij dezelfde webshop. We zijn echt blij met de bandjes en schrijven er daarom graag een bericht over op onze kampeerblog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *