Sportief op de camping

Ontbijten met lekkere broodjes, ergens koffie drinken, uitgebreid lunchen, borrelen voor de tent, bbq’en en veel ijsjes. De vakantie is vaak een en al smakelijke verleiding. En laat dat nou vaak net niet goed zijn voor je lijn. Om de weegschaal na de vakantie niet meteen in het rood te laten slaan, blijven we op de camping graag in beweging. 

Het is heus wel eens gebeurd hoor. Na de vakantie zat die ene broek toch niet meer zo lekker en op de weegschaal durfden we al niet meer te gaan staan. Nu we thirtysomething zijn, kunnen we al helemaal niet meer straffeloos alles tot ons nemen op vakantie. Maar de verleidingen weerstaan, is ook een kunst. Balans is voor ons het toverwoord! Dus zijn we graag een beetje sportief op de camping:

Hoelahoepen

Hoelahoep

Je kan de travel hoelahoep makkelijk uit elkaar halen en meenemen


Als meisje hoelahoepden we wat af, maar langzaam is dat uit ons systeem verdwenen. Tot nu, want hoelahoepen is het weer helemaal. Niet gek vinden wij, want het is niet alleen een pittige workout (en schijnt super te zijn om buikvet te verbranden), maar ook hartstikke leuk! We horen jullie denken: ja, maar hoe moet ik een hele hoepel meenemen in de auto? Nou, dat is geen probleem met de travel danshoelahoep. Hij is makkelijk uit elkaar te halen en met de bijgeleverde reisriem heb je een compact pakketje dat je overal mee naar toe kan nemen. Wil jij ook hoelahoepen op de camping? Doe dan mee aan onze winactie, want we geven in samenwerking met Hoelahoepwinkel.nl (ze verkopen trouwens ook kampeerartikelen) zo’n leuke travel hoepel t.w.v. € 34,- weg. Hoe maak je kans? Vertel ons in de reacties hier onder waarom jij deze leuke hoelahoep wilt winnen. We zijn erg benieuwd! De winnaar maken we zondag 31 juli bekend.

love2camp shirt

Ons fijne Love2camp-hardloopshirt

Hardlopen
Wat zijn we blij met onze Love2camp-hardloopshirts! Thuis lopen we trouw onze rondjes en onze shirts (en schoenen uiteraard) gaan natuurlijk ook mee naar de camping. Hardlopen op onze vakantiebestemming vinden we ideaal. Je bent sportief bezig en je ziet nog wat van de omgeving. Hier schreven we er al eerder over. Omdat het in veel landen flink warm kan worden in de zomer, rennen we onze kilometers het liefst vroeg in de ochtend. Vaak komen man en kinderen net slapend uit de tent en komen wij klaarwakker en vol energie terug bij de tent van ons rondje.

7 minute workout

 

7 minute workout

 

 

Beter iets van beweging dan helemaal niets. Zo zien wij de 7 minute workout. Thuis doen we hem voor de tv op YouTube, maar je kan ook de app downloaden. Een andere mogelijkheid is de oefeningen op een blaadje meenemen. Lekker old skool. We kunnen ons voorstellen dat je campingstoeltje de step-up onto chair niet houdt. Anders gezegd: don’t even try… Je kan er daarom ook voor kiezen om een bankje of muurtje in de buurt te zoeken. Meteen handig voor de triceps dip on chairO ja, en de wall sit… Misschien kan je daar de caravan van de buren voor lenen 😉

Springtouw

Foto: Sportbay.nl

Touwtje springen
Waarom stoppen we eigenlijk met touwtje springen zodra we ouder worden? Deze workout is namelijk hartstikke leuk en ook nog eens erg effectief. En een springtouw past in iedere koffer of tas. Probeer het steeds langer vol te houden, ga oefenen op double unders etc. Op internet zijn genoeg schema’s te vinden.

 

Foto: Camping l'Amfora

Spinning onder de Spaanse zon. Foto: Camping l’Amfora


Meedoen met sportlessen die de camping geeft
Sommige campings organiseren sportlessen, zoals bijvoorbeeld spinning. Nu lijkt spinning in 25+ graden ons best heftig, maar je gaat er wel lekker van zweten. Check van tevoren wat er op jouw camping te doen is en zorg dat je de benodigde spullen bij je hebt.

Baantjes trekken in het zwembad
De hele dag lui aan het zwembad liggen, is verleidelijk. Maar waarom zou je ‘s ochtends niet even een half uurtje tijd maken om wat baantjes te trekken? Met zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam en daarmee is het een mooie workout. En nog verfrissend ook!

Squats, planking, lunges, push-ups etc.
Voor deze oefeningen heb je slechts je eigen lichaamsgewicht nodig. Ideaal dus om naast je tent uit te voeren. Of in de tent voor extra zweten… Wij hebben op onze telefoon bijvoorbeeld de squats-app waarop je precies kan zien hoeveel je er moet doen. Handig hoor!

Wijn#geenfitgirls
Wij zijn kampeerders en geen fitgirls 😉 Maar we vinden het wel belangrijk om op de camping een beetje in beweging te blijven. En dan vooral omdat we zo gek zijn op lekker eten en drinken, vooral op vakantie! Hierboven zie je de oefeningen die wij graag doen op de camping. Als we ‘s ochtends wat extra hebben bewogen, genieten we later op de dag des te meer van een ijsje, wijntje of een lekkere bbq.

Sport jij op de camping? We zijn benieuwd!

O ja, en vergeet niet aan onze hoelahoep-winactie mee te doen!

4 antwoorden
 1. Ellen
  Ellen zegt:

  Waarom ik de hoelahoep wil winnen?? Nou vanmorgen stond ik op de weegschaal en schrok ik van mijn gewicht ….al zwaarder geworden en we moeten nog vertrekken….HELP….ik wil heel graag de hoelahoep mee in mijn caravan meenemen….?

  Beantwoorden
 2. Yvette
  Yvette zegt:

  Dat is lang geleden, hoelahoepen, leuk! Volgens mij ga ik daar de hele dag mee rondlopen op de camping. Mooie win-win, leuk voor mij(n zwemband☺️), de kids en de rest van de campinggasten die wat actiefs willen doen.

  Beantwoorden
 3. Inge
  Inge zegt:

  Ohhh… ik heb al zo vaak naar een hoepel gekeken , maar nooit de stap genomen om er toch een aan te schaffen. Het zou dus supertof zijn om deze te winnen en dan kunen we idd gelijk wat aan dat overtollige buikvet doen :’)

  Beantwoorden
 4. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Hardlopen, touwtje springen doe ik weer sinds kort, ik kan het gewoon. Jaren heb ik gedacht dat dit voor mij iets was waar ik alleen naar kon kijken….en ja hoelahoepen was (weliswaar niet bewust) ook uit mijn systeem dus ik zeg GRAAG doe mij zo’n mooie hoelahoep!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *