Stepjes op de camping

Stepjes op de camping: dit vind ik er van

Dit is gewoon een blogpost over stepjes op de camping. Waarom? Omdat ik hier al een jaar over wil schrijven. Maar waaróm dan? Nou… gewoon.

Oké, ik geef toe: dat is een lekker irritant intro. Maar het is wel waar, sinds vorig jaar wil ik ‘gewoon’ een stukje schrijven over stepjes op de camping. Voordat we kinderen hadden, zagen we op campings wel eens andere campingkids op stepjes voorbij racen. Inmiddels hebben we dus zelf twee jongens van 7,5 jaar en ruim 4 jaar (op vakantie wordt hij 5!) en zijn we – uiteraard – in het bezit van twee stepjes.

Stepjes op de camping

De oude crossfiets en een nieuw stepje (Spanje, augustus 2015)

Een stepje uit Figueres

Twee jaar geleden gingen we nog alleen met een kleine crossfiets (die ik ooit voor 10 euro in de kringloopwinkel kocht) voor onze oudste op vakantie. Het ding was best klein en paste net in de kofferbak van onze Ford Mondeo. Op camping l’Amfora in het Spaanse Sant Pere Pescador crosste hij er lekker op los. In z’n eentje op de fiets naar de wc gaan, vond hij echt geweldig. Tijdens die vakantie scoorden we bij de Decathlon in Figueres voor het eerst een stepje. Dan was onze kleine man ook een beetje mobiel. Hij vond hem wel leuk, maar was er nog niet erg actief mee.

Tegenwoordig zijn de stepjes niet meer weg te denken bij ons thuis en zéker niet op de camping. Al gaan we maar twee nachtjes weg: de stepjes gaan mee. Onze oudste heeft inmiddels een stuntstep gekocht van zijn spaargeld en die kleine heeft zijn Spanje-step tegenwoordig helemaal onder controle.

Stepjes op de camping

Rondje over de camping

Zolang er een goede ondergrond is (geen grind) en niet te steile hellingen (zoals op camping Valle Gaia in Toscane), zijn stepjes ideaal op de camping. De kinderen crossen ‘s ochtends met me mee om brood te kopen of halen het zelf. Ze gaan ermee naar de speeltuin, maken een rondje over de camping of zijn snel bij het sanitairgebouw. Ik vind het elke keer weer schattig als ik de boys met z’n tweetjes over de camping zie gaan op hun stepjes.

Stepjes op de camping

Ok, Marije. Kom eens to the point… Nou, nee. Dit was mijn blogpost over stepjes op de camping die ik al een jaar wil schrijven. Maar ik ben wel nieuwsgierig:

Wie heeft er kinderen en neemt ook altijd stepjes mee naar de camping. Ben je er net zo’n fan van als ik? Laat het ons weten! 

Dit vind je misschien ook leuk:

Toch overstag: een picknicktafeltje

Fan van de dakkoffer

Kampeerspullen uit de kringloopwinkel

Musthaves voor op de camping: doekjes, dekjes en gel!

Kampeerapp bij uitstek: Evernote

De lekkende tent, de wineproof caravan en de oude vouwwagen

Koelkast huren op de camping: lekker koud!

2 antwoorden
 1. Wilma
  Wilma zegt:

  Op een camping in Engeland hadden ze allerlei regels omtrent het scooteren, zoals ze het daar noemen. Op de kleine camping was een rondweg en dat was het circuit. Van 7 uur ‘s morgens tot in de late uurtjes. Zelfs nog een bijna ongeluk gehad toen een meisje aan het spookrijden was. Met grote ogen stuurde ze recht op ons af i.p.v. naar de kant.

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Oooh, een stepje tegen je enkels is ook zeer pijnlijk dus regels zijn soms wel goed. Scooteren vinden we wel grappig klinken 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *