Tips voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kampeerliefhebbers verzamelen zich deze week in Utrecht voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Love2camp verdiepte zich alvast in het aanbod en geeft je enkele tips om je bezoek nóg leuker te maken!

Vorige week gaven we vrijkaartjes voor de beurs weg. In het bijbehorende artikel vertelden we je al meer over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Even teruglezen? Dat kan hier.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kampeer Avontuur in Hal 11

Hier vind je de nieuwste vouwwagens, daktenten, tenten en minicaravans. De bedrijven die samen het Kampeer Avontuur aangaan zijn Campooz, Dare to be Different Outdoor, Karsten Tenten, Kulba, Campingtrend, DEFA, Stoov, Trono en Human Comfort. Tijdens Kampeer Avontuur op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs vinden de hele dag demonstraties plaats en er zijn mooie prijzen te winnen. Voor de inwendige mens staan er een koffiebar en een foodtruck. Wil je live horen welke stands op de beurs het bezoeken waard zijn? Kom dan naar de presentatie van Campingtrend, dagelijks om 10.30 uur in hal 11.

Opvallende caravans en campers

Ook op deze beurs weer genoeg andere opvallende caravans en campers. Wat denk je van de Adria Adora 673 PK? Deze caravan heeft twee ingangen en is helemaal gericht op gezinnen met tieners. Achterin de Adora bevindt zich een chillruimte voorzien van de noodzakelijke tienerbehoeftes als usb-aansluitingen, een bluetooth-versterker en een zwenkarm voor een televisie. Je kunt de Adora bewonderen in hal 12.

Adria Adora 673PK

Love2camp nam bij de perspresentatie van Adria al een kijkje in de tienercaravan.

Bürstner staat onder meer op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs met de Harmony-3. Dit studiemodel is volledig gericht op het ‘Wohnfühlen’ waar Bürstner zich op laat voorstaan. Dit concept draait om je thuis voelen in je caravan of camper. De inrichting van de Harmony-3 vinden wij in ieder geval indrukwekkend, al heeft het voor ons nog weinig met kamperen te maken. Maar misschien gaan we daar nog wel anders over denken. Zelf een kijkje nemen? Breng dan een bezoekje aan de hal 7, waar de Erwin Hymer Group Nederland te vinden is.

Bürstner Harmony 3

Indrukwekkende inrichting toch? (foto: Bürstner)

Eriba heeft twee leuke uitvoeringen van de Touring: de Touring Troll 530 Rockabilly en Ocean Drive. Beide caravans zijn helemaal in jaren vijftig-stijl uitgevoerd. De Rockabilly heeft een rode striping en rode kleuraccenten in het interieur, terwijl de Ocean Drive fris blauw is.

Eriba Troll 530 Rockabilly Ocean Drive

In de Troll 530 Rockabilly en Ocean Drive waan je je in een Amerikaanse diner. (foto: Eriba)

Teardrop caravans blijven we schattig vinden. Voor ons – beiden met twee kinderen – zijn deze minicaravans geen optie, maar dat neemt niet weg dat we ze elke beurs weer even bewonderen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs vind je de merken Procamp en Kulba. Over Procamp schreven we hier al eens.

Minicaravan huren

Dethleffs presenteert deze beurs trouwens ook een studiemodel van de Coco: de e-Coco. Dit prototype heeft een eigen accupakket en beide wielen worden aangedreven door een hulpmotor van 54 pk. Dit verkleint het trekgewicht waardoor ook elektrische auto’s, die een caravan anders bijna niet kunnen trekken, een caravan aan hun trekhaak kunnen hangen.

Campers

In de meivakantie ging Marije een week op pad met de Sun Living S 65 SL. Het verslag lees je hier. Wil je deze camper nu eens in real life bekijken? Loop dan even langs bij Sun Living in hal 12.

Sun Living S65SL

De Sun Living staat hier nog te shinen aan de Moezel.

De giganten van Concorde zijn ver buiten ons bereik, maar dat neemt niet weg dat wij het altijd leuk vinden om een kijkje te nemen bij deze megacampers. Ooit kwamen we op vakantie in Spanje een Duits gezin tegen dat hun Concorde achter ons parkeerde. Zij vertelden dat ze voor deze camper hadden gekozen omdat ze altijd op wintersport gingen en dankzij hun Concorde geld uitspaarden voor een hotel. De langste Concorde die je in hal 11 op de KCJ ziet, meet maar liefst 11,65 meter. Wat vind jij van een Concorde? Mooi of over the top?

Concorde

Je moet er van houden, maar ze zijn wel indrukwekkend.

Tenten en vouwwagens

Bardani, De Wit Schijndel, Karsten Tenten en nog veel meer merken; je vindt ze ook dit jaar op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Wil je een keer kijken wat een daktent nou precies is? Ook dat kan! Merken als opjeautoslapen.nl en Campwerk Nederland staan op de beurs met hun daktenten. Onlangs vond zelfs het eerste Daktentfestival van Nederland plaats. Hier lees je meer over dat festival én over daktenten in het algemeen. Ben je op zoek naar een voortent? Ook dan kan je terecht op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Je vindt hier onder meer Doréma, Bax, Fortex, Herzog en Isabella.

Alpen Kreuzer Super GT

Dit model vind je echt niet meer op de KCJ.

Vouwwagens
We zeggen het maar eerlijk: vouwwagens hebben een speciaal plekje in ons hart (oké, in dat van Marije dan). Gelukkig kunnen vouwwagenliefhebbers ook dit jaar hun hart ophalen op de beurs. Alpenkreuzer (kijk hier naar de Super GT uit 1984) is er met nieuwe modellen, net als Campwerk, Campooz, Camp-let, Holtkamper, Trigano en meer.

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2019

De buscamper Summit 600 Plus van Pössl en caravan Coco van Dethleffs mochten zich vorig jaar de camper en caravan van 2018 noemen. Ook dit jaar heeft de ANWB deze verkiezing weer georganiseerd. Wie in 2019 de titel mogen dragen? Dat maakt de ANWB op de beurs bekend. Natuurlijk kan je de winnaars ook met eigen ogen bekijken.

Vorig jaar checkten wij de winnaars natuurlijk ook. Hier bekijken we beauty Coco.

Camperen voor broekies

camperen voor broekies

Het ene deel van Love2camp maakte in de meivakantie dus voor het eerst kennis met de camper. En dat dit heel anders is dan kamperen met een vouwwagen, bleek al snel. Kom je onderweg naar de camping of camperplaats langs een grote supermarkt? Dan is het handig om te stoppen voor je boodschappen. Want eenmaal op plek van bestemming is het soms – zeker als je geen fietsen bij je hebt – lastig om bij een supermarkt te komen. Tips als deze komen voorbij op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs tijdens de clinic ‘Camperen voor broekies’, die twee keer per dag in hal 12 plaatsvindt. Camperexpert Gerard Kuin en ‘camper broekie’ Dick William Harinck vertellen met een knipoog waar je op moet letten als je met een camper op pad gaat. En natuurlijk komen ook de leukste camperbloopers voorbij. Hier vind je het ‘Camperen voor broekies’-programma.

Gepimpte caravans

Kijk je – net als wij – ook graag naar gepimpte caravans? Dan moet je in hal 9 zijn. KEKKE laat hier zien hoe ze caravans verbouwen. Ze werken vooral met caravans die korter dan 4 meter zijn. Hun specialiteit is onder meer de driepersoonsstapelbedden, die je eigenlijk niet in caravans van deze lengte tegenkomt. Verder voorzien ze hun projecten bijvoorbeeld van nieuwe stoffering, pvc-vloeren en behang. Met het oog op Martine’s pimpproject gaan we hier zeker even kijken.

Een voorbeeld van een driepersoonstapelbed van KEKKE. (foto: KCJ)

Hola sangria!

sangria

Sangria op een Spaanse playa.

Oké, we hebben nu lang genoeg gepraat over campers, caravans en ga zo maar door. Bij een dagje slenteren over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs hoort natuurlijk ook een lekker hapje en drankje. Daarvoor kan je op verschillende plekken terecht. Achterin hal 7 vind je de Playa. Hier kan je relaxen op de beachbanken met een sherry of een sangria en Spaanse broodjes proeven. Zoek je ons? Grote kans dat wij hier genieten van ons favoriete zomerdrankje (hola sangria!). Kinderen kunnen hier zandkastelen bouwen, tekenen of van de glijbaan gaan.

Spaans taartje
Heb je bij het betreden van de beurs al lekkere trek? Dan kun bij binnenkomst in hal 9 meteen terecht in de Pasteleria voor koffie met een lekker Spaans taartje.

Gratis kampeermok
In hal 8 heeft Bo-Camp een eigen Terraza. Koop je hier een koffie, dan krijg je die geserveerd in een kampeermok die je mee naar huis kunt nemen. Wij zeggen: drink lekker veel koffie en voor je het weet heb je een kampeerservies bij elkaar.

Pubquizzen
Tussen hal 11 en 12 vind je het Bovag-terras. Hier kan je meedoen aan de Grote Pubquiz die in het teken van Spanje staat. Dat wordt studeren voordat je de KCJ bezoekt!

Dit was vorig jaar: even poseren in een camper met een (leeg) wijnglas.

En nog véél meer!

We moeten echt een eind aan dit artikel breien, want anders ben je morgen nóg aan het lezen. Maar dat is lastig, want op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is zo veel te doen! Vooruit, we noemen nog enkele aanraders:

 • Het Huurplein: de verzamelplaats voor verhuurders van kampeermiddelen. Want tegenwoordig kan je bijna alles wel huren: van camper en caravan tot daktent. Wil je een nieuw of ander kampeermiddel aanschaffen? Dan is huren volgens ons een mooie gelegenheid om te checken of je het echt wat vindt.
 • Het Hal(f) Prijzenfestival: koop je je ticket online, dan krijg je automatisch een voucher voor dit prijzenfestival. Dat vindt – jóh – elke dag om 11.30 uur plaats in hal 12. Je kan onder meer een weekje weg met een camper winnen.
 • Subaru Experience: Subaru is naar eigen zeggen dé trekauto voor kampeerders. Wil jij daar over meepraten? Doe dan mee aan de Subaru Experience op het buitenterrein van de Jaarbeurs. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf wel even hier aanmelden.
 • Campings & bestemmingen: natuurlijk vind je op deze KCJ ook weer veel mooie bestemmingen en leuke campings. Wij lopen zeker even langs bij Moezelcamping Rissbach in Duitsland. We namen in mei een kijkje op deze camping. Verder tref je op de beurs natuurlijk ACSI, maar ook Molecaten, Rustiek kamperen en nog meer campings. Het volledige overzicht vind je hier.
 • Accessoires: vorig jaar kochten wij op de KCJ een kledinghanger voor thuis. Best handig hoor! Dit jaar proberen we ons in te houden. Maar goed, er zijn natuurlijk heel veel fijne kampeeraccessoires te vinden. Vergeet dus niet je portemonnee mee te nemen…

Ga jij naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs? Zo ja, wat ga jij er allemaal doen?

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
2 antwoorden
 1. Trudy- Slakopreis
  Trudy- Slakopreis zegt:

  Natuurlijk gaan we. Wat we gaan doen? Kijken bij de verschillende campers natuurlijk en hoogstwaarschijnlijk weer innig tevreden constateren dat er geen een zo fojn, hamdig en practisch is als onze eigen Fleurette. De importeur ervan gaan we zeker even gedag zeggen
  En dat geldt ook voor Expedition Far East, met wie we eerder dit jaar maar Marokko en Rusland reisden. Verder: rond kijken bij bestemmingen en snuffelen tussen de accessoires. En zeker even nostalgisch kijken bij de tenten, al weten we best dat tentkamperen al decennia achter ons ligt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *