Toch overstag: een picknicktafeltje

Je ziet ze veel op de camping. Van die picknicktafeltjes met vier krukjes eraan vast. Afschuwelijke dingen zijn het. Ik zou mijn luxe standenstoel echt nooit verruilen voor zo’n gammel geval. Tenminste… dat zei ik een paar jaar geleden.

Maar toen kwamen er kinderen. In het begin zaten ze nog in een kinderstoel aan tafel. Pas toen ze die waren ontgroeid begon ik het gemak van een picknicktafeltje in te zien. In een campingstoeltje voor kids kwamen ze niet eens met hun hoofd boven de tafel uit. Laat staan dat ze bij hun bord konden. Een ‘grote mensenstoel’ bleek niet de oplossing. Ze zakten te ver naar achteren. En dan heb ik het nog niet eens over de ruimte die vier grote stoelen in de auto innemen. Maar wat dan?

Foto: Frans de Witte

Foto: Frans de Witte

Je raadt het al: we zijn gezwicht voor het picknicktafeltje met krukjes. Een mooi bamboe-exemplaar, dat dan weer wel. Het bleek een uitkomst. De kinderen kunnen nu prima bij de tafel om te eten, te tekenen of een spelletje te doen. En als je niet van plan bent om urenlang te tafelen is het ook voor volwassenen een prima ding. Dat mijn billen iets te groot zijn voor het krukje en het hoekje hierdoor af en toe venijnig in mijn achterste prikt, neem ik op de koop toe. Helemaal afscheid van mijn standenstoel heb ik overigens niet genomen. We nemen er nog altijd twee mee naar de camping, zodat we heerlijk onderuit gezakt een boek kunnen lezen, een borrel kunnen drinken of een beetje kunnen wegdoezelen. Zo is iedereen blij. Mij zul je nooit meer iets lelijks over een opklapbaar picknicktafeltje horen zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *