Toeval op de camping

Toeval op de camping: ik heb het al meerdere keren meegemaakt en dan vooral in de vorm van toevallige ontmoetingen. Lees mee en vertel ons op Facebook over jouw ‘toeval op de camping’-verhaal.

We schrijven juli 2014. Met vriend en onze twee zoontjes staan we op camping La Palombière in de Dordogne (zie hoofdfoto). Onze vakantie is nog maar net begonnen en wij zitten even voor de tent te relaxen. Op dat moment loopt er een vrouw voorbij en ik denk: die ken ik ergens van. In een split second weet ik het. Het is een vrouw met wie ik een paar maanden daarvoor – in de meivakantie – even kort heb gesproken. Niet in Nederland, maar in het zwembad van ons Turkse all-inclusieve resort (jaja, vloeken in de kerk). Ik weet ook nog precies waar we het over hadden. Over de zomervakantie. Zij vertelde dat ze voor de zomer iets in de Dordogne had geboekt. Daarbij hebben we het helemaal niet over plaatsnamen of campings gehad. En opeens treffen we elkaar dus op een camping in de Dordogne. Natuurlijk spreek ik – mijn ogen uitpuilend van verbazing – haar aan en zij is net zo verbaasd, want ook zij kan zich ons zwembadgesprekje nog herinneren. Grappig toch?

Van Palamós naar Sant Pere Pescador

Camping Internacional Palamos

Camping Internacional Palamós

Eerder heb ik iets soortgelijks meegemaakt. Mijn vriend en ik zijn  – nog kinderloos – begin september op camping l’Amfora in Spanje. Het jaar daarvoor hebben we in dezelfde periode camping Internacional Palamós in de gelijknamige Spaanse plaats bezocht. Anyway, nu zijn we dus op l’Amfora. We zitten wederom voor onze tent als er iemand langsloopt. Natuurlijk zit ik met mijn neus in een boek, maar ik hoor mijn vriend verbaasd ‘Hee?’ zeggen. Ik kijk op en op hetzelfde moment komt degene die langsliep, teruglopen. Ze herkent ons en dat is niet zo gek. Vorig jaar hebben we in Palamós namelijk een kleine week tegenover elkaar gestaan en regelmatig een praatje gemaakt. Ok, het is niet zo héél gek om elkaar weer – in dezelfde periode – aan de Costa Brava tegen te komen, maar wel heel grappig en vooruit, best een beetje toevallig.

Nog meer toeval

En dan zijn er nog de toevallige ontmoetingen tijdens vakanties met mijn ouders. Collega’s die op dezelfde camping blijken te staan, een kennis die we tegenkomen bij een Frans tankstation etc.

We houden van verhalen, dus vertel ons op Facebook of je ook bekend bent met toeval op de camping. We zijn benieuwd!

Obelink Canini tafel
We zijn er bijna Willem en Petra
Caravan Salon 2019
Camperhomie
Daktentkamperen
Beesten vakantie
We zijn er bijna Balkan
caravan pimpen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *