Tol op Duitse snelwegen

Ga je naar Duitsland op vakantie of rijd je erdoorheen om op de plaats van bestemming te komen? Dan ben je vanaf oktober 2020 meer geld kwijt. Op de Duitse snelwegen moet je vanaf dan namelijk tol betalen.

Duizenden Nederlanders rijden jaarlijks over de Duitse snelwegen om hun vakantiebestemming te bereiken. Dat kan nu nog zonder extra kosten, maar dat wordt anders. Vanaf oktober 2020 moet je namelijk tol (Maut) betalen als je over de Autobahn rijdt. Dit maakte de Duitse verkeersminister Andreas Scheuer onlangs op Twitter bekend.

Nederland is tegen Duitse tol

Tol

Houd je cash maar paraat.

Ondanks deze mededeling is de tolheffing nog niet helemaal een gelopen koers. Nederland én Oostenrijk zijn tegen het plan en hebben de zaak laten voorkomen bij het Europese Hof van Justitie. Wanneer deze uitspraak doet en hoe hoog de eventuele tolheffing wordt, is ons nog niet bekend.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij ervan als het in Duitsland – net als in Frankrijk – geld kost om de snelwegen te gebruiken? Is het van invloed op de keuze van je vakantiebestemming?

Nemo stargaze recliner
SVR-beurzen
Domaine de la Noguiere
Rivier Collines de Castellane
Tentje
Meer van Caldonazzo
Campings van het jaar 2020
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *