Vakantiedagboek

Vakantiedagboek bijhouden in 5 bulletpoints

Op zolder heb ik een paar schriftjes liggen. Ze zijn in Oostenrijk geweest, Frankrijk, Duitsland… Als meisje hield ik hierin mijn vakantiedagboek bij. In mijn schriftjes schreef ik vroeger wat we allemaal deden op vakantie, maar ik gebruikte ze ook als plakboek. Kaartjes van de rodelbaan waar we waren geweest, bonnetjes van drankjes op een terras, hele folders van de plaatselijke VVV; alles plakte ik in mijn schriftjes. Tegenwoordig vind ik het erg leuk om terug te lezen. Zo leuk zelfs, dat ik er een paar jaar geleden weer mee ben begonnen. Daarom een blogpost over een vakantiedagboek bijhouden in 5 bulletpoints.

Vakantiedagboek op je telefoon

  • Tegenwoordig gebruik ik geen schriftjes meer. Jammer eigenlijk, want ik ben enorm gek op mooie notitieboekjes! Mijn handschrift is er alleen de laatste jaren niet mooier op geworden én ik vind het makkelijk om ‘s avonds in bed nog even wat te tikken. Dat doe ik in de app Evernote (zie de review die ik eerder schreef). Ik gebruik Evernote op mijn telefoon en daarom maak ik er op vakantie een gewoonte van om ‘s avonds even snel in te tikken wat we die dag allemaal hebben gedaan. Zwemmen, naar het strand, ergens lunchen, een museum bezoeken etc. Alles noteer ik in mijn app.
Bord snelweg

In mijn vakantiedagboek houd ik ook bij hoe de autoreis is.

Een vakantiedagboek is handig

  • Ik hou van data en vooral als die over mij zelf gaan haha. Hoe lang heb ik hardgelopen, hoeveel boeken ik heb gelezen en ga zo maar door. Vooral daarom vind ik het leuk om mijn vakantiedagboek terug te lezen. Maar ik vind het vooral ook handig. Als we een paar dagen voor de vakantie bedenken hoe laat we op de eerste dag gaan vertrekken, dan check ik in mijn dagboek even hoe laat we vorig jaar zijn vertrokken. Meestal heb ik er dan wel in gezet of ik het te laat vond, te vroeg, te veel kilometers op één dag en allemaal van dat soort dingen. Vind ik dus handig om terug te lezen.
Stepjes op de camping

Daar is ‘ie: het stepje van de Spaanse Decathlon.

Cliché, maar… ze worden zo snel groot

  • En juist daarom is het leuk om belevenissen van ‘vroeger’ terug te lezen. Over de kinderen dus… In mijn vakantiedagboek van een paar jaar geleden zat de kleinste nog in de buggy en had de oudste nog geen zwemdiploma. Ook lees ik terug hoe we voor mijn jongste een stepje in de Spaanse Decathlon kochten. Allemaal leuke herinneringen die echt wel in mijn hoofd zitten, maar ook mooi zijn om eens terug te lezen. Thuis houd ik geen dagboek bij, dus dankzij het vakantiedagboek heb ik toch per jaar iets over ze ‘op papier’ staan.

Zó veel schrijven

  • Mijn grootste valkuil. Ik ben te gedetailleerd, schrijf daarom te veel op en dat kost me weer te veel tijd. Op vakantie wil ik niet te lang op mijn telefoon zitten en ben ik er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Dus wat gebeurt er? In de eerste week tik ik nog lappen tekst, die vervolgens korter worden en soms in de laatste dagen helemaal stoppen. Op vakantie neem ik me voor om dan maar thuis de gebeurtenissen van die laatste dagen op te schrijven, maar gek genoeg komt dat er bijna nooit van. Tip: een vakantiedagboekje in hoofdlijnen is ook leuk. Hou je van creatief bezig zijn? Maak dan een art journal en teken je herinneringen op in een dagboek.

 

Sangria’s drinken hoort natuurlijk ook thuis in het vakantiedagboek (of in ieder geval een foto er van)

Vakantiedagboek in foto’s

  • Sinds ik kinderen heb, maak ik meer foto’s dan ooit. Niet alleen van de jongens, maar ook van allerlei andere gebeurtenissen. En zo is mijn digitale fotoalbum inmiddels ook een dagboek. Dus wil je wel een dagboekje bijhouden, maar heb je geen zin om te schrijven of te tikken? Maak er dan een fotodagboek van. Minstens net zo leuk om eens in terug te kijken!

In 1988 was mijn handschrift al niet om over naar huis te schrijven. Naarmate het vakantiedagboek vordert, wordt het nog slechter. Auf Wiedersehen!

Tijdens het schrijven van deze blogpost ‘bladerde’ ik weer even in mijn digitale vakantiedagboeken. Heerlijk om in mijn hoofd weer even terug te zijn op die Spaanse camping, dat Italiaanse terrasje en (ja, ook dat hoort bij vakantie) die parkeerplaats tijdens onze tussenstop op de autoroute. En laat ik nu net bij mijn moeder een oud schriftje hebben gevonden waarin een vakantiedagboek staat. Check de afbeelding hierboven voor mijn vakantiebelevenissen in 1988.

Houd jij een vakantiedagboek bij?

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

(Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *