Vakantielezen: deze boeken gaan mee!

Er zijn weinig dingen fijner dan voor de tent een boek lezen. Met de vakantie in het vooruitzicht was het dan ook weer tijd om een lijstje te maken van boeken die ik meeneem op vakantie. Inmiddels is de vakantie begonnen en heb ik er zelfs al een aantal uit.

Net voor we op vakantie gaan heb ik wel eens een ontzettend beangstigende droom. Hierin ben ik mijn e-reader vergeten mee te nemen naar de camping. Drama! Gelukkig is het maar een droom… In werkelijkheid heb ik al een paar weken voor vertrek een lijstje klaar met boeken die ik graag wil lezen op vakantie. Daar staan best wel vaak dezelfde auteurs op, aangezien sommige van hen jaarlijks of eens in de twee jaar een boek uitbrengen. Het kost me trouwens behoorlijk wat discipline om de boeken te bewaren tot aan de vakantie, maar er zijn ergere dingen haha. Ik ben trouwens een behoorlijke top 10-lezer, dus echt verrassende titels hoef je niet in mijn lijstje te verwachten.

Deze e-books gaan mee op vakantie

Gespleten – Karin Slaughter

Karin Slaughter Gespleten

Foto: Harpercollins

Vorig jaar nam ik Goede dochter van Karin Slaughter, een van mijn favoriete auteurs, mee op vakantie. Het was een goed boek, maar niet een van mijn favorieten van de schrijfster uit Atlanta. De titels in haar serie over Sara Linton vond ik nog steeds het allerbest. Anyway, Gespleten is dus haar nieuwste boek.

Samenvatting
Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Stromboli – Saskia Noort

Saskia Noort Stromboli

Foto: Lebowski

Twee jaar geleden was Huidpijn – Noorts nieuwste boek van dat moment – het eerste boek dat ik op vakantie las. Vanwege problemen met onze auto lag ik die nacht te piekeren, dus ben ik maar gaan lezen. Huidpijn bleek een prima manier om mijn gedachten te verzetten. Hopelijk kan ik Stromboli gewoon relaxed lezen zonder autoproblemen in m’n achterhoofd.

Samenvatting

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

De dag van de doden – Nicci French

Nicci French - De dag van de doden

Foto: Ambo|Anthos

Nicci Gerard en Sean French brachten in 2011 Blauwe maandag uit, het eerste deel uit hun serie over psychoanalytica Frieda Klein. Inmiddels is het schrijversechtpaar aangeland bij het laatste deel van de serie: De dag van de doden. Vind ik wel prima. Het was een leuke reeks, maar ik ben wel een beetje Frieda-moe.

Samenvatting
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer. Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…

Oorsprong – Dan Brown

Dan Brown Oorsprong

Foto: Luitingh-Sijthoff

Oooo, hier heb ik zo veel zin in! Het is alweer een tijd geleden dat ik een boek van Dan Brown heb gelezen. Net als velen waarschijnlijk, want zijn Inferno kwam in 2013 alweer uit. In 2003 had ik de Da Vinci Code net voor de vakantie uitgelezen. Op de camping zag ik later mensen voor de tent zitten met het boek en ik wilde gewoon tegen ze zeggen HOE FIJN het voor ze was dat ze het boek nog niet uit hadden. In ieder geval zit ik deze zomer voor m’n eigen tent met Oorsprong, al zal niemand dat zien dankzij mijn e-reader.

Samenvatting
Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Kleine brandjes overal – Celeste Ng

Kleine brandjes overal

Foto: AW Bruna

Dit boek stond – volgens mij – steeds op de achterkant van Volkskrant Magazine. Later las ik er nog een positieve review over. Genoeg om het ebook aan te schaffen voor de vakantie. Inmiddels heb ik hem uit en dit boek is echt een aanrader! Het doet me een beetje denken aan Het boek van de Baltimores van Joël Dicker dat ik in de zomer van 2016 las.

Samenvatting
In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Tik Tak – Chris McGeorge

Foto: Luitingh Sijthoff

In een lokaal magazine tipten boekhandelaars hun favoriete titels voor deze zomer. Een van hen noemde Tik Tak, waarna een ander later vertelde dat zij die ook had willen tippen. Daardoor was ik om en inmiddels ben ik er in begonnen. Deze thriller schijnt een aanrader te zijn voor liefhebbers van M.J. Arlidge en Daniel Cole.

Samenvatting
Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…

Voor mij – Jojo Moyes

Voor mij

Foto: Uitgeverij De Fontein

De boeken van Jojo Moyes zijn echte aanraders. Ik las al eerder Voor jouEen leven na jou, Vier plus één en Portret van een vrouw. Van die laatste vind je hier een review. Voor mij is haar nieuwste boek. Hierin is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Louisa uit Voor jou en Een leven na jou.

Samenvatting
In Voor mij heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben… Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

En er zijn nog meer boeken

Tenslotte staan er op mijn e-reader nog enkele boeken die ik nog moet lezen. Bijvoorbeeld Het meisje in het ijs van Robert Bryndza, Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell, Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman en De moord op de Commendatore van Haruki Murakami. En in de file ben ik laatst begonnen met voorlezen (mijn vriend zat achter het stuur) van Sapiens van Yuval Noah Harari, een super interessant boek dat ook al een tijd op mijn leeslijst stond. Er is dus nog genoeg te lezen!

Welk boek lees jij op vakantie?

In deze blogpost maken we gebruik van affiliatelinks. Dit is géén gesponsorde post. Het betekent alleen dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *