Cadac skottelbraai Love2camp

Voor het eerst mee op vakantie: de Skottelbraai

Mijn vriend en ik waren twintigers toen de Skottelbraai zijn intrede deed op de Nederlandse camping. Terwijl wij – nog kinderloos – lekker aan het borrelen waren, gingen de Skottelbraais aan en als wij eens aan avondeten dachten, stonden onze medekampeerders hun pannen alweer af te wassen. En dat vonden wij destijds een beetje burgerlijk. Heel stom, maar om die reden dachten we er eigenlijk nooit aan om er eentje aan te schaffen. Maar guess what… dit jaar gaat wij op vakantie mét een Skottelbraai.

Onze ommezwaai heeft meerdere redenen. Zo is Martine heel enthousiast over haar Skottelbraai. CADAC is trouwens de enige die de officiële term ‘Skottelbraai’ mag voeren. Wisten wij niet… Nog even over Martine: de ervaring leerde haar vorige vakantie dat ze tijdens het skottelen wel bij de les moest blijven. In een onbewaakt ogenblik lag de net bereidde spaghetti op de campingvloer. Maar goed, dat schrok ons dus niet af. Mijn vriend – de onbetwiste kok in ons huishouden – is het daarnaast een beetje zat om met 35 graden onder de Spaanse of Italiaanse zon in een bloedhete voortent te koken. Terwijl het eten kookte, stoofde hij langzaam weg. Steeds vaker lonkte toch de Skottelbraai, want ‘kijk die buren toch eens relaxed buiten koken’.

Spaghetti Cadac

Martine’s spaghetti belandde naast de Skottelbraai.

En nu hebben we dus een Paella Braai: de nieuwe CADAC Skottelbraai mét grote paellapan. Daarnaast zijn we in het bezit van een bak- en grillplaat zodat we nog meer kunnen skottelen. Ik ben meteen terug gegaan in het receptenarchief van De keukenboef en vond deze gevulde paprika’s, die ik zeker op de braai ga maken. Verder een stukje vlees, vis of vega op de grillplaat. De vlakke kant daarvan gaan we gebruiken voor het bakken van een eitje of pannenkoeken. Lekker!

De skottel ligt momenteel braaf in de vouwwagen te wachten tot we hem gaan gebruiken. Een paar weken geleden bakte mijn vriend er al even twee zalmfilets in (was een succes, zei hij), maar het echte grote genieten van de CADAC Skottelbraai moet nog komen. Trouwens, die twintigers van toen zitten nog best een beetje in ons hoor. No offense, maar op de Spaanse camping zal je ons nog steeds niet om zes uur zien eten. Rebels hè?

En dan nu de Grote Vraag: welk recept voor de Skottelbraai moeten we écht eens maken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *