Vriendjes maken op de camping

Vriendjes maken op de camping kunnen mijn twee mannetjes prima zelf, maar soms komt hun betweterige moeder (alleen ik mag dat zeggen…) even om de hoek kijken om een handje te helpen.

Scenario 1

We komen aan op de eerste overnachtingscamping in Frankrijk waar mijn zoontjes samen voetballen terwijl wij uitpuffen voor de tent. Er draait een Frans jongetje om hen heen. Buiten dat hij de hele tijd zijn hand onder zijn oksel steekt om een ‘scheetgeluid’ te produceren, ziet het er naar uit dat hij – enig kind – best graag een balletje mee wil trappen. Vanaf mijn luie campingstoel gebaar ik naar mijn zoontjes dat ze de bal ook eens naar hem moeten schoppen, wat ze uiteindelijk doen. Dwingend van mij, I know… Feit blijft wel dat ze vervolgens met veel plezier met z’n drietjes voetballen.

Vriendjes maken in de voetbalkooi.

Scenario 2

Oudste zoon (dan nog 7) en ik gooien in het Franse zwembad een balletje over. Heerlijk relaxed om echt even tijd samen te hebben. Dan ontwaar ik in mijn ooghoek een Frans jongetje dat ons spel volgt. Steeds als het balletje iets buiten ons bereik terechtkomt, zwemt hij er als een speer (kunnen speren zwemmen?) naartoe om het balletje te pakken en hem aan een van ons te geven. Ik zie hier meteen een toenaderingspoging in. Natúúrlijk wil dat ventje graag met mijn zoontje overgooien. Edelmoedig stel ik mijn zoon voor dat het mannetje mijn plaats mag innemen. Mijn vriend vindt intussen dat ik me er niet mee moet bemoeien, maar ik zie het Fransmannetje zo verlangend naar de bal kijken dat ik er tussenuit knijp waardoor mijn zoon en de jongen vanzelf samen gaan overgooien. Wat ik hier nu aan heb gehad, weet ik zelf eigenlijk ook niet.

Boshut RCN de Jagerstee

 Het skelterparcours is ideaal om vriendjes te maken of elkaar juist (letterlijk) in de wielen te rijden.

Scenario 3

“Dus Sophie kwam uit Parijs en haar opa en oma stonden altijd op een camping aan de Côte d’Azur waar zij dan op vakantie kwam en twee jaar achter elkaar hebben wij naast Sophie gestaan en ik speelde dus gewoon met Sophie ondanks dat we elkaar niet konden verstaan en dat ging dus echt gewoon heel goed want we konden naar elkaar gebaren wat we bedoelden dus wat ik wil zeggen is dat jij gewoon met je bal naar die Franse jongen kan lopen en als jij dan je bal omhooghoudt dan weet hij best wel dat jij met hem wil voetballen.” En adem uit… Need I say more?

 Hier wordt de oudste vriendjes met een zwijn 😉

Conclusie

Ik geef toe, ik heb gewoon een zwak voor jochies die graag mee willen spelen, maar soms niemand hebben om een balletje mee te trappen of te gooien. Dan zie ik meteen al heel levendig voor me dat een van mijn zoontjes alleen is en dolgraag mee wil doen en dan heel blij is als dat ook mag. Denk trouwens nu niet dat ik de hele dag om de mannen heen draai om hen vriendjes te laten maken. Nee hoor, ik vind het allang heerlijk dat ze nu zelf naar het speeltuintje kunnen. Dan duik ik lekker in mijn boek.

Ben ik de enige die zich af en toe met vriendjes maken bemoeit of is het herkenbaar?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *