Vroeg een camping reserveren: ja of nee?

Een jaar geleden om deze tijd was ik (Marije) al druk op zoek naar twee campings voor de zomer van 2018. Ik moest en zou een keer op tijd zijn met een camping reserveren. Hoe me dat is bevallen en of ik het dit jaar weer zo doe, lees je hier. 

De afgelopen jaren waren we vaak redelijk laat met een camping zoeken en boeken. Dat was niet voor niets, want we kregen werkelijk de kriebels van heel ver vooruit plannen. Zonder kinderen gingen we (eind augustus) altijd op de bonnefooi weg en dat ging ook nog prima toen onze oudste zoon nog niet leerplichtig was. Toen ook wij voor het eerst aan de schoolvakantie waren gebonden, boekten we pas in juni een camping voor de maand erop. We hadden geluk, want l’Amfora in Spanje had nog een plekje. In de jaren erna waren we steeds te laat. En ook al hadden we uiteindelijk heel fijne campings, het was vaak toch even goed zoeken. Tijdens die zoektocht kregen we vaak nul op rekest omdat veel campings al vol zaten in januari.

Daarom besloot ik vorig jaar eens een van die vroegboekers te zijn. Wat daarvan precies de reden was, lees je hier. Terwijl de vouwwagen nog maar net in de stalling stond, begon ik mijn zoektocht naar de ideale campings. De bestemmingen hadden we al in ons hoofd: Oostenrijk en Kroatië. Beide waren voor ons nieuwe kampeerlanden. Lang verhaal kort: uiteindelijk boekte ik eind oktober beide campings. En dat terwijl Martine – heel logisch – met haar hoofd nog lang niet bij de zomer van 2018 was.

Geen speling meer

Nou, en dat was het dan. Eind oktober wist ik al precies waar we heen zouden gaan en wanneer. En guess what: dat was best een beetje saai. Vooral omdat ik voor Love2camp bijvoorbeeld een stuk over tol in Slovenië schreef en daardoor behoorlijk enthousiast raakte over het land. Maar ja, speling zat er niet meer in onze vakantie.

Porto Sole

Camping Porto Sole In Kroatië ligt fantastisch aan zee. Deze boekten we in oktober al.

We hebben een fijne vakantie gehad (check ons verslag), maar waar ik vorig jaar druk was met Google, Zoover en Camping Streetview, hou ik me nu totaal nog niet bezig met de vakantie. We hebben wel een beetje in ons hoofd wat we willen doen (westkust Frankrijk, Spaans Baskenland en dan Spanje doorkruisen naar de Costa Brava), maar dat is echt nog een heel vaag plan en het kan maar zo zijn dat we uiteindelijk in Italië terechtkomen. Wanneer ik nu echt ga reserveren? Ik heb nog geen idee. Misschien begin 2019, maar liever boek ik wat later in het voorjaar. Dat alles nog open ligt, vind ik heerlijk. En ik ben heel benieuwd waar wij volgende zomer uiteindelijk vakantie vieren.

Ben je trouwens nieuwsgierig naar de campings die Love2camp de afgelopen jaren heeft bezocht? Hier vind je onze reviews.

Wie is er wel een echte vroegboeker?

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *