Wasjes draaien op de camping: Do of don’t?

21 onderbroeken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zoveel heb ik er niet. Ik trek graag iedere dag een schone aan, dus ik moet er toch aan geloven: wasjes draaien op de camping. Ik vind het een gedoe.

Af en toe een slipje uitspoelen op de camping vind ik geen enkel probleem. Een t-shirt of jurkje wassen is ook nog te doen. Maar handdoeken, badlakens en beddengoed een sopje geven, is een heel ander verhaal. Daarom draai ik iedere vakantie toch wel minstens één keer een was in een machine op de camping. En dat klinkt makkelijker dan het soms is.

wasjes draaien

Volle wasmachines en speciale muntjes

Op de ene camping moet je namelijk gewoon euro’s in een apparaatje gooien om de machine te laten draaien, terwijl je op de andere juist  een speciaal muntje nodig hebt. Meer dan eens heb ik met een volle wasmand én losse euro’s voor een machine gestaan waarin toch echt speciale muntjes moesten. Op naar de receptie dan maar. Om bij terugkomst te ontdekken dat de lege wasmachine inmiddels op volle toeren draaide. En niet met mijn was.

Waspoeder
En dan zijn er ook nog campings waar je niet je eigen wasmiddel mag gebruiken. Soms voegt de slimme machine zelf een goedje toe, en een andere keer krijg je (tegelijk met je muntje, dat dan weer wel) een zakje met een of ander sterk ruikend poedertje.

Gevecht om de wasmachines

Heb je eenmaal de benodigde euro’s of muntjes én het gewenste wasmiddel, dan begint het pas echt: het gevecht om de wasmachines. Iedereen wil zijn wasje ‘s ochtends draaien, zodat het spul de rest van de dag kan drogen. Snap ik, wil ik ook. Dus negen van de tien keer zijn de machines bezet als ik aankom met mijn vuile goed. En dan staan er al manden volle vuile was pontificaal voor de machine te wachten. De eigenaren zijn meestal in geen velden of wegen te bekennen. Daarom besloot ik vorig jaar na lang dubben de ‘wachtende was van een ander’ te negeren en mijn eigen handdoeken in de machine te proppen. Dat werd me allerminst in dank afgenomen.

wasjes draaien

En dan heb je nog de mensen die de tijd niet in de gaten houden en dus op hun dooie gemakkie komen aanslenteren, terwijl de wasmachine zijn werk al lang en breed heeft gedaan. Irritant en niet efficiënt. Of juiste het tegenovergestelde. De ongeduldigen, die meteen de machine open trekken, andermans schone was eruit trekken en zichzelf de machine toe-eigenen. Ik vind er wat van.

De oplossing is nabij

Campingwasmachine

Klein, maar fijn? Foto: Bol.com

Je leest het: campingwasjes en ik zijn geen goede match. Daarom heb ik laatst in een kampeerwinkel verlekkerd staan kijken naar de campingwasmachines. Je kent ze misschien wel, die compacte dingen waarmee je gewoon bij je eigen tent of caravan een wasje kunt draaien.

En toch houdt iets me tegen. Wat? Waarschijnlijk het feit dat ik diep in mijn hart nog dat meisje ben dat van avontuur houdt. Dat zonder problemen back to basic kampeert, dat alle luxe en gemak wel fijn vindt, maar dat eigenlijk niet wil toegeven.

Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie ervaringen. Heb je een compacte campingwasmachine en ben je er wel of juist niet tevreden over? Tell me! Of heb je tips om het wasleed op de camping wat te verzachten? Deel ze!

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *