WC-perikelen op de camping: de beruchte nr. 2

Het liefst schrijven wij over Mr. & Mrs. Perfect, mooie stranden, lekkere wijnen en roze flamingo’s, maar bij kamperen horen ook enkele onderwerpen waar niet zo vaak over wordt gesproken. We noemen een romantiek op de camping, maar ook de beruchte nr. 2. Y’all know what I’m talking about, right? Wc-bezoek op de camping kan om allerlei redenen namelijk best een dingetje zijn. Omdat wij geen onderwerp uit de weg gaan, presenteren wij hierbij: wc-perikelen op de camping: de beruchte nr. 2. 

Echt we houden van kamperen, maar niet van op de camping naar de wc gaan. Plassen oké, maar ‘de rest’ vinden we dus wel altijd gedoe. In het sanitairgebouw heb je weinig privacy en daar kunnen we gewoon niet zo goed tegen. Sommige zaken kunnen maar beter een beetje mysterieus blijven, toch? Want ondanks dat drie van de vier Love2camp-kinderen jongens zijn en wij woorden als piemel (‘mamma, waarom heb jij geen piemel?’), poep, billen etc. dagelijks voorbij hoorden en horen komen, vinden we dat je over sommige zaken niet teveel moet praten. Maar goed, het moet wel gebeuren hè? Daarom hier enkele tips & tricks om op de camping zo smooth mogelijk naar de wc te gaan. Let op: dit zijn onze tips (die we zelf behoorlijk goed vinden werken), maar we zijn dus geen artsen of wetenschappers. Mocht je dat heel misschien denken…

Toilet Camping de Riquewihr

Tips & tricks om nr. 2 in het sanitairgebouw te overleven

 • Kies het juiste tijdstip
  ‘s Ochtends is het gierend druk in het sanitairgebouw. Privacy is op dit moment ver te zoeken en je hebt grote kans dat er na jou meteen weer iemand het hokje in duikt na een lange nacht zonder wc-bezoek. Daar moet je tegen kunnen, maar aan de andere kant is het weer zo rumoerig dat eventuele geluiden opgaan in de massa. Je kan ook op een wat rustiger tijdstip gaan en een wc-hokje achteraf zoeken.
 • Luister naar je lichaam
  Vergeet al het bovenstaande: when you gotta go, you gotta go. Of het nu druk is, je bang bent dat mensen je horen, je geen zin hebt etc.: heb er schijt aan. Van niet gaan terwijl je nodig moet, is nog nooit iemand beter geworden. En het bezorgt je buikpijn.

Baguette

 • Eet gevarieerd en vezelrijk
  Als je moet, wil je dus wel dat het een beetje makkelijk gaat. Van uren op de wc zitten, word je echt niet blij. Je campingstoelgang (sorry, flauw) kan je bevorderen door goed te eten. Goed is in dit geval gevarieerd en vezelrijk. Dus hoe lekker dat stokbrood ook is, eet vooral meer dan alleen die baguettes want anders raak je gegarandeerd verstopt en dat is niet fijn. Denk bij vezelrijk eten aan zilvervliesrijst, peulvruchten of volkoren producten. Vergeet ook niet voldoende water te drinken, zeker op vakantie!
 • Ontspan!
  Wanneer je mega gespannen gaat zitten in de angst dat iemand je hoort, gaat het zéker niet lukken. Dus probeer te ontspannen en stel jezelf zeker geen deadline (haha). Ontspan je door wat te lezen? Neem dan bijvoorbeeld je telefoon mee.
 • De belangrijkste: heb #$%^ aan al die anderen
  We zijn allemaal mens en hoe oncharmant het ook is, we moeten allemaal naar de wc. Dus doe je ding en let niet op andere mensen. Is nog beter voor je buik ook.
hurktoilet

Dit hurktoilet komen we gelukkig nog maar weinig tegen.

Vind je dit maar een onzinartikel? Dan moest je eens weten hoeveel vrouwen elke vakantie bijna verstopt raken omdat ze op de camping niet naar de wc willen voor nr. 2.

Wat is jouw ultieme tip voor nr. 2 op de camping?

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
1 antwoord
 1. Nico
  Nico zegt:

  Vergeet nooit een toiletrol (of een laagje toiletpapier) mee te nemen. Als er al toiletpapier wordt geleverd is het OF vaak nat OF op OF smerig OF net te weinig OF een crime om uit de rollenhouder te peuteren. Oh ja, neem ook een plastic zakje mee, op de heenweg kun je daarin het laagje toiletpapier in meenemen en op de terugweg het gebruikte toiletpapier omdat de WC weer eens zwaar verstopt zit met de overdreven hoeveelheid toiletpapier dat is gebruikt door anderen. Het zakje gooi je op de terugweg in de vuilnisbak.

  Inderdaad, ik chargeer. Maar in mijn decades van camping ervaring heb ik alles wel zo’n beetje mee gemaakt. Mijn oude moeder zei altijd, wanneer ze me een rolletje toestak:”Beter mee verlegen dan om verlegen.” Dat heb ik goed in mijn oren geknoopt.

  Veel camping en kampeerplezier.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *