We hebben een Campooz Fat Freddy gekocht!

De zoektocht naar een nieuw kampeermiddel voor mij (Marije) en mijn gezin is ten einde. We hebben namelijk een nieuwe vouwwagen gekocht! De keuze is gevallen op een Campooz Fat Freddy, een vouwwagen waar we al een hele tijd stiekem mee flirten.

In het najaar van 2018 hakten we de knoop door: de vakantie in Oostenrijk en Kroatië was de laatste reis voor onze Alpenkreuzer uit 1985. We moesten dus op zoek gaan naar een nieuw kampeermiddel, maar wat zou het worden? Omdat onze jongens graag eens met een tent wilden kamperen, trokken we er vorig jaar met een opblaasbare tent op uit. Hier lees je er alles over. De tent zelf beviel ons heel erg goed. Er was alleen één probleem: we hebben thuis niet echt genoeg ruimte om alle kampeerspullen op te slaan. Daarnaast redden we het ternauwernood om – wél met een dakkoffer – zonder aanhanger op vakantie te gaan. Kortom, we misten een vouwwagen.

Waarom een vouwwagen?

In mijn jeugd kampeerde ik al met een vouwwagen en de afgelopen jaren ging ik er opnieuw mee weg. Ik vind een vouwwagen fijn om de volgende redenen:

  • Je hebt alle kampeerspullen bij elkaar, waardoor kamperen niet zo’n volksverhuizing is.
  • Om die reden haal je hem – in ons geval – ook makkelijker tevoorschijn dan dat we alles eerst van zolder naar beneden moeten sjouwen.
  • Je zet hem over het algemeen snel op, ook voor één nacht.
  • In een vouwwagen slaap je van de grond en hoef je niet eerst luchtbedden op te pompen.

Waarom een Campooz?

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs van 2016 maakten Martine en ik voor het eerst kennis met Campooz. De vouwwagens – of beter gezegd: tenttrailers – van het merk waren toen nog maar sinds een paar maanden te koop. Na ons bezoek aan de KCJ schreven we een verslag voor onze site met daarin de zin: Oké, we zeggen het eerlijk: wij zijn best een beetje verliefd geworden op deze leuke vouwwagens. Tja, en die verliefdheid is altijd gebleven. Elke beurs gingen we even langs en in 2018 brachten we zelfs een bezoekje aan het Campooz-weekend.

Bezoek aan World Campooz Day.

Niet gek dat Campooz top of mind was bij de zoektocht naar een nieuwe vouwwagen. Ook dat heeft meerdere redenen. Zo zijn we op zoek naar een stoere vouwwagen. Ook past hij binnen ons vouwwagenbudget, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast is het voor ons niet meer noodzakelijk dat onze jongens (10 en 7 jaar) echt een eigen (hoog) bed hebben. Verder vinden we het héél belangrijk dat we de vouwwagen snel kunnen opzetten. Vooral omdat we regelmatig ergens slechts voor een nachtje verblijven. En wat is er op doorreis fijner dan aankomen, je vouwwagen openklappen en vervolgens een wijntje/frisje open te trekken? Raoul van Campooz zette de Fat Freddy 99 keer op in zes uur, wat neerkomt op 3 minuten en 38 seconden per keer. Of we dat redden, is natuurlijk de vraag…

Dan was er nog de keuze tussen een tweepersoons Fat Freddy en een vierpersoons Lazy Jack. Na enige discussie bij ons thuis won ik met de argumenten dat het a) fijner is om een compactere vouwwagen te hebben – denk aan kleine Italiaanse plekjes – en b) de kinderen uiteindelijk toch in een eigen tentje slapen.

We hebben gekozen voor Fat Freddy met de Camping-luifel. Deze heeft een voortent met twee losse zijwanden en voorwand. Verder hebben we hem uitgebreid met een extra luifel, een keuken en een organizer. Ook profiteren we van de actie waarbij je bij aanschaf het Froli Bedsysteem (normaal een optie) gratis krijgt.

Maar waar slapen de boys dan?

Ugly Betty is het nieuwe onderkomen van onze zoons. Deze tent maak je vast aan de Fat Freddy, maar je kunt hem er ook los naast zetten. Vorig jaar hebben onze jongens al laten zien dat ze prima in een eigen tentje kunnen slapen. Ik verwacht dat we hem de ene keer aan de vouwwagen vastmaken en dat we hem er een andere keer naast zetten. Binnenkort vertellen de boys hoe ze het vonden om in Ugly Betty te slapen.

Campooz Ugly Betty

De boys slapen in Ugly Betty.

En nu: kamperen!

We kijken er héél erg naar uit om met de vouwwagen te gaan kamperen. Maar ja, in coronatijd is op vakantie gaan net even anders dan in andere jaren. We willen graag richting Frankrijk, al wachten we even de meest recente coronamaatregelen af.

Binnenkort laat ik je onze Campooz Fat Freddy van dichtbij zien!

Campooz Fat Freddy

Onze Fat Freddy staat nu nog even in de stalling.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *