We zijn er Bijna! 2018: Martine van Os vertelt over nieuw seizoen

We zijn er Bijna!-fans opgelet! Het tv-programma waarin vijftigplussers op kampeerreis gaan, is vanaf maandag 23 juli weer terug bij Omroep MAX. Dit keer gaat de reis naar het Zuid-Italiaanse Puglia. Wij belden presentatrice Martine van Os om te vragen wat we dit nieuwe seizoen kunnen verwachten.

Vorig jaar gingen jullie naar Ierland, is Italië een verademing?
Wel wat betreft het weer. Het is niet meer koud en nat. Dit is wel weer een ouderwetse We zijn er Bijna!. Zo van: pompompom, lekker luieren en loom op de camping in korte broek. Dat was in Ierland wel anders. Maar juist die afwisseling vind ik heel leuk. Ierland was heel mooi en sprookjesachtig, maar dit is weer meer als vroeger. Van tevoren vroegen ook veel mensen of we wel weer naar de zon gingen. Dat hebben kijkers toch wel gemist.

Wat is er zo anders aan een zonbestemming?
Reizigers hebben een andere energie. In Ierland waren ze meer in de ‘doe-modus’. Dat is heel anders dan slenteren op de camping. Met mooi weer zijn de mensen meer buiten en ontmoeten ze elkaar vaker op de camping. Het tempo is veel ontspannener. Ik denk dat de kijkers dat hebben gemist, maar dat krijgen ze nu driedubbel terug. We hebben enorm geluk gehad met maar één of twee keer een regendruppel. Op het laatst werd het zelfs pittig met temperaturen boven de 30 graden. Van mij mag het zo’n 23-24 graden zijn. Dat vind ik het lekkerst.

Vertel eens iets over jullie bestemming?
Dit jaar waren we in het Italiaanse Puglia, in de hak van de laars. Ik heb vrij veel van Italië gezien, inclusief Sicilië en Zuid-Italië, maar dit is een heel ander soort Italië dan ik kende. Het is een arm deel, maar de mensen zijn erg vriendelijk en het is mooi. Je vindt er bijvoorbeeld de Trulli. Dat zijn van die witte – beetje Hans en Grietje-achtige – ronde huisjes en boerderijen. Heel grappig en sprookjesachtig. Ik vond het vooral een stuk onontgonnen Italië. Veel mensen hadden het op hun verlanglijst staan, ik ook.

We zijn er Bijna Italië

De Trulli-huisjes

Hoe is de groep dit jaar?
Het is een heel homogeen gezelschap waarin ieder het met elkaar kan vinden. Er zijn weer vier mensen die alleen reizen, maar die hoorden er echt bij. Ik vond het leuk om te zien hoe zich dat voegde.

De reis duurde vijf weken. Ben jij er al die tijd bij geweest?
Ja, de volle vijf weken. Mijn man en kinderen zijn wel drie dagen bij mij geweest zodat we even samen konden optrekken. Dat was een fijne break, al was ik wel in de buurt van de opnames voor als er iets zou zijn. Verder ben ik er de hele tijd bij. Dat vind ik ook leuk en het hoort bij het programma. Het gaat er juist om dat het gewoon wordt dat ik er bij ben en mee reis. Natuurlijk is het wel lang. Voor het achtste jaar op rij ben ik vijf weken van huis. Maar je hoort mij niet klagen. Het is leuk en onderweg zie je mooie dingen. Het is werk, maar dan wel hartstikke leuk werk.

Waar sliep jij tijdens de reis?
In een hotel of in een stacaravan, als die op een camping beschikbaar was. Dat is handig, want we zijn vrijwel de hele dag op de camping. Ik zorg er alleen wel voor dat ik altijd een eigen douche en toilet heb.

Wat is het leukste dat je tijdens deze We zijn er Bijna! hebt meegemaakt?
Dat zijn zoveel dingen. Het stuk Italië vond ik bijvoorbeeld heel mooi. Maar ik vind het steeds weer om dezelfde reden leuk: mensen leren kennen. Verder zijn er ook dit jaar weer mensen bij die lustig muziek maken, dat vind ik ook altijd leuk. Verder is het mooi om te zien hoe het groepsproces zich ontwikkelt en dat mensen pret hebben. Sommige kampeerders blijken ook heel anders te zijn dan je in eerste instantie verwacht. En het verschil tussen alle mensen is bijzonder. De een is heel rustig en loom, terwijl de ander de hele dag op de fiets zit of voorbij rent.

We zijn er Bijna!

Op naar de hak van de Italiaanse laars.

Welke bestemming voor We zijn er Bijna! staat nog op je wensenlijst?
Ik zou het leuk vinden om wat verder weg te gaan, naar Nieuw-Zeeland of Canada bijvoorbeeld. Daar heb je ook camperreizen. Alleen zijn die reizen altijd pas in september en oktober en dan ben ik altijd druk met Tijd voor MAX. Het zal dus voorlopig wel op mijn wensenlijstje blijven staan. Kroatië en de rest van voormalig Joegoslavië lijkt mij ook een mooie bestemming.

Heb je zelf vakantieplannen voor dit jaar?
Nog niet. Ik ben net vijf weken weg geweest, dus hoef ook niet onmiddellijk weg. Nu zijn we nog druk aan het monteren en inspreken en daarna heb ik lekker anderhalve maand rust voor Tijd voor MAX in september weer begint. Er komt vast een moment dat ik weg wil, maar voorlopig heb ik nog geen plannen.

We zijn er Bijna! is vanaf maandag 23 juli om 21.25 uur te zien bij NPO 1.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:
We zijn er Bijna! gaat dit jaar naar… Italië!
Interview: Martine van Os over We zijn er Bijna! in Ierland
We zijn er Bijna!: Technisch begeleider Cees geeft tips
 

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *