Reise + Camping Essen

Weekendtip: Reise + Camping 2018 in Essen (Duitsland)

Vind je het nog te koud om zelf op de camping te bivakkeren, maar heb je wel zin in een uitje dat met kamperen te maken heeft? En vind je het niet erg om de grens over te steken? Bezoek dan de kampeerbeurs Reise + Camping 2018 in Essen in Duitsland. Hij duurt nog tot en met zondag 25 februari. Onderaan deze blogpost vind je nog twee leuke kampeerbeurzen.

Reise + Camping is de grootste kampeerbeurs van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Je vindt hier alles over kamperen in Duitsland en op andere plaatsen in Europa. In hal 12 van de Messe waan je je in Noord-Europa. Hier vindt namelijk SkandinavienWelt plaats. De landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland zijn hier vertegenwoordigd. Hou je van de laatste snufjes op kampeergebied? Neem dan een kijkje in hal 2, waar je in de Technik-Arena allerlei innovaties vindt en – waar mogelijk – kan testen.

Bekende namen

Op Reise + Camping vind je kampeermiddelen, waaronder campers, caravans en vouwwagens, maar ook aanbieders van kampeeraccessoires en campings in verschillende landen. Onder de standhouders zien we bekende namen zoals camping l’Amfora in het Spaanse Sant Pere Pescador (lees hier onze review), Cadac van de skottelbraai, onze vrienden van Campwerk (check hier hun iKamper) en Moezelcamping Rissbach. Andere namen die je vast wel herkent, zijn Isabella Voortenten, Stena Line, Pössl, Hymer, Hobby en Bürstner.

luxe camper

Wij nemen op kampeerbeurzen trouwens ook altijd een kijkje bij de giganten van Concorde. Niet omdat we onszelf er meteen mee weg zien rijden (en onze portemonnees ziet dat ook niet gebeuren), maar omdat ze vooral fascinerend en indrukwekkend zijn.

Meer informatie over Reise + Camping

Reise + Camping vindt dus plaats in de Messe in het Duitse Essen. Fietsliefhebbers kunnen hier dit weekend ook terecht op Fahrrad Essen. Wil je alles weten over Reise + Camping? Op hun site vind je alles over de exposanten, toegangsprijzen, route, overnachtingsmogelijkheden, openingstijden etc. Essen ligt op 170 kilometer afstand van Utrecht.

Essen

Om je een Google-zoektocht te besparen: hier ligt Essen. Best te doen, toch?

Vind je Duitsland te ver? Dan kan je dit weekend ook hier terecht:
Kampeer & Outdoor Hardenberg
Vrijdag 23 t/m zondag 25 februari 2018
10-17 uur in de Evenementenhal Hardenberg

SVR Vakantiebeurs (met ruim 350 SVR-campings)
Zaterdag 24 februari
10-16 uur in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen

Dit vind je misschien ook leuk:

Caravana 2018: check het Love2camp-fotoverslag

Love2camp op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2017

Love2camp op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016

Love2camp op de Caravana 2017

Love2camp was op Kampeerbelevenis Zuid-Holland

Kampeerbelevenis Zuid-Holland: here we come!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *