Wel of niet poepen op het toilet in de camper of caravan?

Poepen. Het is een woord dat je niet snel op deze site zal lezen. Maar in deze tijd van gesloten sanitairgebouwen, ontkomen we er niet aan. Als je vóór 1 juli in Nederland wilt kamperen, dan ben je aangewezen op privésanitair of het toilet in je caravan of camper. Is dat wc’tje ook geschikt voor de grote boodschap?

Eigenlijk is dit het artikel dat we al lange tijd vermijden. Ooit schreven we over wc-perikelen op de camping, maar dat vonden we best een dingetje. Simpelweg, omdat we het geen smakelijk onderwerp vinden. Natuurlijk, iedereen poept, maar moeten we het daar uitgebreid over hebben?

Ja! De tijd is gekomen dat we het daar inderdaad over moeten hebben. Want nu de sanitairgebouwen op de campings sowieso tot 1 juli gesloten zijn, moet je je kleine én grote boodschap ergens anders doen als je wilt kamperen.

Concorde

Sommige campers hebben een wel enorm luxe badkamer, zoals deze Concorde. Hier kun je toch prima je behoefte doen.

We schreven al over privésanitair. Wat een uitkomst is dat! Voor caravan- en campergebruikers is er echter nóg een optie: gebruik het toilet in je eigen kampeermiddel. Ook voor de grote boodschap! Zeker als je de volgende tips ter harte neemt, kun je gewoon poepen op het toilet in je caravan of camper.

Gebruik de juiste toiletvloeistof

Thuis maken we het toilet schoon met dettol en chloor, maar voor het chemisch toilet in je caravan of camper heb je iets anders nodig: toiletvloeistof. Het is er in vele soorten, kleuren en geuren.

Toiletvloeistof

Ga jij voor blauw, groen of paars?

Allereerst gebruik je een middel voor je afvaltank. Dit zorgt ervoor dat je drol (excusez le mot) uit elkaar valt. Dat is wel zo handig als je het chemisch toilet gaat legen. Dan heb je nog een vloeistof die je in de spoelwatertank doet. Deze houdt het water fris en zorgt voor een aangename geur. Tot slot heb je nog een middel nodig om de bril en pot mee schoon te maken.

Zacht en dik toiletpapier bewaar je maar voor thuis

Thuis hebben we fijn, dik toiletpapier. Zijdezacht voor onze billetjes, maar minder geschikt voor gebruik op een chemisch toilet. Dit papier lost namelijk niet zo goed op, waardoor je afvaltank verstopt kan raken. Kies dus voor een toiletpapier van cellulose. Dit lost extra snel op.

Tip: Gebruik toiletpapier dat snel oplost.

Maak goede afspraken over het gebruik van het toilet

Tot slot is het belangrijk goede afspraken te maken over het gebruik van het toilet in de caravan of camper. Zeker als je uitgebreid gaat zitten kleien. Blijf niet langer zitten dan nodig, laat het toilet schoon achter en spuit nog even na met een verfrisser.

Toiletcassette

De toiletcassette legen. Ook al plenst het van de regen. Doen wij niet moeilijk over.

En dan het legen van de cassette. Dat kunnen wij prima zelf, zoals je kunt lezen in het verslag van onze campertrip naar Duitsland. Dat neemt niet weg dat we het legen van het toilet graag aan de man overlaten…

Bekijk ook deze video

Jos Mark van Campingtrend is zo’n man die heel goed is in het legen van het chemisch toilet. In deze video geeft hij nog meer tips & tricks voor het kakken op een chemisch toilet.

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *