Wifi op de camping

Even de weersverwachting checken, een appje naar het thuisfront, of het laatste nieuws uit Nederland lezen. Anno 2016 maken veel vakantiegangers gebruik van internet. Ook ik check bij het boeken van een camping of er wifi beschikbaar is. En eigenlijk vind ik dat behoorlijk gênant.

Onthaasten, ontsnappen aan het leven van alledag, genieten van elkaar en de omgeving. Dat is volgens mij waar vakantie vieren om gaat. Waarom vind ik het dan toch fijn als mijn telefoon een goed wifi-bereik aangeeft? Waarom irriteert het me mateloos als dit niet het geval is? Waarom ben ik bereid ettelijke euro’s neer te tellen voor traag en onstabiel internet? Eerlijk gezegd heb ik geen idee.

Ik houd mezelf voor dat het handig is dat ik mijn moeder geregeld een appje en een fotootje kan sturen, zodat ze weet dat alles goed gaat. En dat het heel fijn is dat ik kan kijken op welke dag de plaatselijke markt is, of het droog blijft, je in de omgeving kunt hardlopen en wat de dichtstbijzijnde bezienswaardigheid is.

wifi-304692_960_720Maar ik moet eerlijk bekennen dat het daar niet bij blijft, want eens in de zoveel dagen (gelukkig niet dagelijks, nog niet…) check ik, al zittend voor mijn tent, mijn mail, facebook, twitter en instagram en app ik niet alleen met mijn bezorgde en nieuwsgierige mams, maar post ik ook een foto in mijn vriendinnenapp. Vaak een jaloersmakend plaatje van een zongebruinde me met een wijntje in mijn hand. Idioot natuurlijk en bepaald geen goede reden om op vakantie internet te gebruiken.

Zijn het dan toch de data van de plaatselijke markt, het weerbericht of bezienswaardigheden in de omgeving? Welnee. Vrijwel iedere camping heeft deze info bij de receptie liggen. En mijn moeder kan ik ook wel even bellen of me vertellen dat we goed zijn aangekomen. Dus lieve mensen, kan iemand mij vertellen waarom ik (we) toch zo graag goede wifi op de camping wil(len)?

 

2 antwoorden
 1. Trudy - Slakopreis
  Trudy - Slakopreis zegt:

  Omdat het toch handig is om iets in de omgeving op te zoeken. Om de krant te downloaden en lekker voor de camper te lezen. Om familie om de paar dagen een whatsappje te sturen en de berichten van het thuisfront te ontvangen. Om het weerbericht te checken voor je weer verder trekt. Om een reactie als deze te kunnen geven, lekker rustig voor de camper zittend. Om een paar keer per week mijn reisblog http://www.slakopreis.nl te kunnen uploaden. Kortom, ik hoef niet iedere dag internet maar een paar keer per week is toch wel fijn.

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hi Trudy, dat is inderdaad waar wij internet op vakantie ook voor gebruiken, zoals je in ons blog kunt lezen. De vraag is alleen: hoe erg is het als je geen internet hebt? Wij denken namelijk dat het voor het vakantieplezier helemaal niet uitmaakt. En toch… willen we wifi….

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *