WIN! De Natuurvrienden Fietsgids – unieke fietsroutes en overnachtingsplekken midden in de natuur

Bos, heide, heuvels. Qua natuur heeft Nederland veel te bieden. Een goede manier om ons land te ontdekken is natuurlijk per fiets. In de Nivon Natuurvrienden Fietsgids staan achttien gevarieerde fietsroutes. De tochten verbinden kampeerterreinen (en natuurhuizen) met elkaar, dus je hebt altijd een plek om te overnachten. En guess what? Wij mogen een Natuurvrienden Fietsgids weggeven!

De achttien fietsroutes variëren in lengte. De kortste is 26 kilometer en de langste 130. Dus of je nu een amateur op een stadfiets bent (wij dus) of een ervaren wielrenner; er is altijd wel een route die bij je past. Je kunt natuurlijk gewoon een dagje gaan fietsen. Maar heb je wat langer de tijd, dan zijn de losse routes uit de gids aan elkaar te verbinden of kun je een van de vier themaroutes fietsen.

Een daarvan is ‘Wind in de rug’. De titel spreekt ons enorm aan, want tegen de wind in trappen met het zweet op je rug vinden wij zozo. Enfin… het moet wel leuk blijven. Deze themaroute start in de Biesbosch en eindigt in de buurt van Almelo. Met de gemiddelde Nederlandse zuidwestenwind heb je tijdens deze route de wind mee. De losse routes vind je door heel Nederland en ze verschillen in lengte. Zo heb je routes van 26 km die geschikt zijn voor bijvoorbeeld een dagtrip met de kinderen en routes van 130 km voor de échte fietsliefhebber.

Natuurvrienden Fietsgids

Initiatiefneemster van de Natuurvrienden Fietsgids is Magda Vodde. Zij vertelt dat ze voor de gids op zoek is gegaan naar plekken waar je het idee hebt even verdwaald te zijn. “Plekken midden in de natuur. Die wisselde ik af met bezoekjes aan lokale plaatsen als Ommen, Bronkhorst en Woudrichem. Tijdens je fietstocht wil je tenslotte ook een kopje koffie of een biertje kunnen drinken.”

Fietsen van en naar een Nivon kampeerterrein

Wat de verschillende fietsroutes gemeen hebben, is dat ze starten en eindigen bij een Nivonaccommodatie. Voor wie niet bekend is met Nivon Natuurvrienden: dit is een vereniging waarin mensen met én voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk en groen is. Bij Nivon overnacht je midden in de natuur bij natuurvriendenhuizen en op kampeerterreinen. Verwacht geen zwemparadijs en entertainment: rust en groen staat voorop. Zo kun je na je fietstocht lekker uitrusten, terwijl je luistert naar het geluid van de vogels. Ontspannend!

Natuurvrienden Fietsgids

Hou jij ook van fietsen en natuur én wil je graag De Natuurvrienden Fietsgids hebben? Dan kun je hem onder andere hier kopen voor 16,50 euro.

Een tip: doe eerst mee met onze winactie. Wij mogen namelijk een Natuurvrienden Fietsgids weggeven. Wat moet je hiervoor doen? Ga naar onze Facebook-pagina, like en deel dit bericht, en wie weet ben jij dan de gelukkige winnaar!

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *