Winterkamperen in Nederland

Denk jij bij winterkamperen aan ontwaken met blauwe lippen en een druppel aan je neus, stijve ledematen en bevroren tenen? Lees dan vooral verder, want zo hoeft het namelijk niet te zijn. Winterkamperen in Nederland kan namelijk best heel aangenaam zijn.

Natuurlijk kunnen we niet wachten tot we weer onbezorgd kunnen kamperen in zonnige oorden. Helaas zien we ons voorlopig niet de grens over gaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal niet op vakantie kunnen. Ook in eigen land is immers genoeg te beleven en zijn er leuke accommodaties te huur. Maar… we kunnen natuurlijk ook gewoon naar de camping.

WInterkamperen

Dit zit er toch reuze gezellig uit?

Winterkamperen op Nederlandse natuurkampeerterreinen

Wij zijn niet vies van een beetje luxe, maar aan de andere kant zijn we ook van alles of niets. Dus als we gaan winterkamperen, dan willen we ook écht back to basic. Dat kan bijvoorbeeld op een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen. Deze winter zijn er 22 geopend. Op bijna alle deze kampeerplekken kun je een vuurtje maken. En dat is wel zo fijn als je even wilt opwarmen. Een knisperend vuurtje, rode konen, goed gezelschap en een glas wijn. Hoe romantisch is dat?
Hier lees je welke natuurkampeerterreinen deze winter geopend zijn en welke faciliteiten zij bieden.

Winterkamperen

Kamperen in de winter kan op een van de Nederlandse natuurkampeerterreinen.

Winterkamperen in Nederland: bereid je goed voor

Het moge duidelijk zijn dat winterkamperen in Nederland niet voor watjes is. Een goede voorbereiding en dus de juiste kampeeruitrusting is essentieel.

Ga je cold turkey met een tent? Leg een stuk plastic onder de tent, want dat voorkomt dat het grondzeil vastvriest. Ook een tenttapijt is fijn, want het beschermt tegen optrekkende kou. Slaap bij voorkeur niet op een luchtbed, want die isoleert niet. Beter is een slaapmat met een isolatiedeken eronder. Natuurlijk kies je voor een slaapzak die geschikt is voor lage temperaturen. Zorg dat je er niet koud inkruipt, want dan word je echt niet meer warm.

Winterkamperen met caravan of camper is misschien iets comfortabeler, maar ook dan is de voorbereiding anders dan als je gaat kamperen bij zomerse temperaturen. Vriest het? Laat dan de kachel branden om te voorkomen dat je leidingen bevriezen. Zorg wel dat je voldoende gasvoorraad hebt. Je verbruikt immers meer dan als het warm is. Meer weten over winterkamperen met camper of caravan? Lees dan deze tips.

Luxe winterkamperen?

Wil je deze winter wel graag het kampeergevoel ervaren, maar vrees je toch dat het in een eigen tent, caravan of camper blauwbekken wordt? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een leuke accommodatie huren.

Landclub Ruinen

Lekker chillen bij de pelletkachel in de safaritent op Landclub Ruinen.

Wij overnachtten in de winter al eens in een chaletje op Het Winkel (hoe dat is bevallen lees je hier) en in een safaritent op Landclub Ruinen (hier lees je ons verslag).

Nu zijn we natuurlijk benieuwd. Ben jij een bikkel en durf je winterkamperen in Nederland aan? Of wacht je toch liever tot de zomer?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *