Winterkamperen: ook voor koukleumen?

Krakende sneeuw onder je voeten, een knisperend kampvuurtje en warme glühwein in je handen. Winterkamperen klinkt zo romantisch. Toch hebben we het nog nooit écht gedaan. Waarom eigenlijk niet?

Het thema van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs was dit jaar winterkamperen. Bij de ingang stonden vrolijke sneeuwpopjes en besneeuwde bomen. Je kon sneeuwballen gooien, er stond een iglo én er was een workshop ‘winterkamperen’. Wij namen er een kijkje en bedachten daarna dat we toch echt eens moeten gaan winterkamperen. Toch hebben we nog geen plannen in die richting, want zoals het wel vaker gaat met voornemens verdween ook deze weer naar de achtergrond. Hoe komt dat toch? Waarom lijkt winterkamperen ons zo leuk, maar doen we het tóch niet? Ja oké, afgelopen december bezochten we de kerstmarkten in Duitsland. Maar dat was met een comfortabele camper en écht koud was het niet.

Winterkamperen

Sneeuw op de bergtoppen en slapen in een tent. Brrrrr.

Koud en nat

Eerlijk gezegd is het vooral de kou die ons tegenhoudt. Als we kamperen willen we het behaaglijk hebben. Daarom is in een tent slapen bij nachttemperaturen die het vriespunt naderen, sowieso een no go. Maar in een caravan of camper kun je het tegenwoordig heel behaaglijk maken. Dat is dus geen excuus om niet te gaan winterkamperen. De crux zit ’em dan ook vooral in het leven op de camping.

Je gaat niet even lekker voor je caravan of camper zitten. En als we dan toch binnen moeten zitten, dan doen we dat net zo lief thuis. En wat te denken van douchen? ‘s Ochtends je warme bed moeten verlaten is soms al een hele opgave, maar dan ook nog door de kou naar het sanitairgebouw moeten lopen… ons niet gezien.

Maar ja, dan kijken we naar de foto’s van mooie besneeuwde bergtoppen, van de herfstkleuren in de Nederlandse bossen en dan denken we weer: waarom eigenlijk niet?

Winterkamperen

Zon en blauwe zee is mooi, maar van deze aanblik genieten we minstens net zoveel.

Oproep: overtuig Love2camp van de lol van winterkamperen?

Misschien heb je het inmiddels in de gaten. Wij hinken op twee gedachten. Winterkamperen lijkt ons zowel fantastisch als k-k-koud. Omdat we ons niet willen laten kennen, doen we hierbij een beroep op jullie. Wie geeft ons een schop onder de kont en overtuigt ons van de lol van winterkamperen?

Heb jij ervaring met winterkamperen? Vertel ons dan waarom je het zo (niet) leuk vindt. We zijn benieuwd. En wie weet overtuig je ons ook nog wel.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *