Winterkamperen op Landclub Ruinen (Drenthe)

Een mailtje in het Love2camp-postvak: of we het aandurven om te winterkamperen in een all season safaritent op camping Landclub Ruinen in de gelijknamige Drentse plaats. En als iemand vraagt of wij iets durven, staan wij al te trappelen. Op naar een weekend winterkamperen in Ruinen!

Landclub Ruinen

Landclub Ruinen ligt in het zuidwesten van Drenthe, tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan. De hartelijke eigenaars Rida en Julian namen de camping in 2015 over en gaven hem een metamorfose. Eerder runden ze al campings in Frankrijk. Nu hebben ze Landclub Ruinen helemaal hun eigen touch gegeven. En die is goed uitgepakt, want voor ons bezoek spiekten we even op Zoover en daar zijn de reviews lovend. Misschien ken je de camping van van het SBS 6-programma Boomhut XXL waar Landclub Ruinen aan meedeed. Rida en Jurian wonnen niet, maar hebben nu wel een indrukwekkende boomhut op hun camping.

Landclub Ruinen safaritent winterkamperen

‘Onze’ all season safaritent.

Maar goed, die boomhut, daar gaat het nu even niet om. Wij zijn uitgenodigd om een weekend door te brengen in de all season safaritent die volgens Landclub Ruinen uitermate geschikt is voor winterkampeerders. De tent is namelijk goed geïsoleerd, heeft echte ramen en een pelletkachel die de ruimte goed kan verwarmen.

Vuurtje stoken en instant rust

Wij (Marije, vriend en onze twee jongens) komen aan op een vrijdagmiddag. Direct na school zijn we in de auto gestapt en in de vrijdagmiddagdrukte, maar zonder files, naar Drenthe gereden. Landclub Ruinen voelt meteen goed. Terwijl ik een praatje met Rida maak, ontdekken de jongens de speeltuin (mét uitkijktoren en kabelbaan) die heel natuurlijk is aangelegd.

Landclub Ruinen

Daarna is het tijd om ons te installeren. We staan op veldje ‘t Zand, waar enkele safaritenten bij elkaar staan. In het midden van het veld staan twee speeltoestellen en – het mooiste – twee vuurplaatsen. Hier kun je een vuurtje stoken, maar ook een eitje bakken of thee zetten met de aanwezige ketel.

Landclub Ruinen

Een heerlijk rustgevend uitzicht!

We kijken uit op een weiland met paarden en koeien. Binnen tien minuten is de week al van ons af gegleden en voelen we instant rust. De jongens trekken hun laarzen aan om hout te sprokkelen in het bosje achter onze tent en het duurt niet lang voor de mannen het vuurtje brandend hebben.

Landclub Ruinen

Hup, kaplaarzen aan en hout sprokkelen!

Landclub Ruinen

Mannen vuurtje stoken

Is dat nou nog wel kamperen…?

De tent is erg comfortabel. Hij bestaat uit twee aparte slaapgedeeltes (waarvan eentje met een enkel bed en een stapelbed en de andere met een tweepersoons boxspring), een badkamer met toilet en douche (héél fijn), een keukentje met een tafel en het woongedeelte met bankje, stoel en tv. Op de overdekte veranda staan nog twee relaxte stoelen en een picknickbank.

Landclub Ruinen

Lekker chillen bij de pelletkachel.

Is zo’n luxe safaritent dan nog wel kamperen? Jazeker! Je bent immers op een camping en dan vinden wij het al snel kamperen, maar het feit dat je onder een tentdoek slaapt, helpt ook. Wij hebben het weekend echt een kampeergevoel gehad. O ja, en het was – half november – dus niet koud in de tent. De pelletkachel zetten we ‘s nachts uit. ‘s Ochtends snelden we ons bed uit om hem aan te zetten en vervolgens was de tent binnen no time lekker warm.

Lekker rustig zwemmen

Ons weekend op Landclub Ruinen is erg goed bevallen. Het was heel rustig op de camping, maar dat voelde juist als onthaasten. Zowel zaterdag- als zondagochtend zijn we gaan zwemmen in het overdekte zwembad dat we helemaal voor onszelf hadden. Eigenlijk zijn we wel benieuwd hoe de camping eruit ziet als het wat drukker is, maar daar komen we vast nog wel eens achter.

Landclub Ruinen

Het nog rimpelloze zwembad een seconde voordat onze jongens het onveilig maakten.

Uiteindelijk is ons weekend voorbij gevolgen. Naast chillen bij de tent en zwemmen, bezochten we Ruinen, het Dwingelderveld (waar je vanaf de camping zo naartoe loopt) en speelboerderij De Drentse Koe. Daarover meer in een aparte blogpost.

Meer campingreviews op Love2camp

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *