Yes, het kampeerseizoen gaat van start!

Het lijkt deze Tweede Paasdag meer herfst dan lente, maar toch geldt deze tijd als de start van het nieuwe kampeerseizoen. Wij kunnen niet wachten om weer te gaan kamperen. Hier kijken we het meeste naar uit (in willekeurige volgorde):

Weg zijn
Ondanks dat we onze vaatwasser even rust geven en er vrijwillig voor kiezen om old skool te gaan afwassen, kijken we er naar uit om even weg te zijn van alles thuis. Stofzuigen, de kattenbak, de post, die muur die nodig weer een nieuwe laag wit verdient etc. Weg van alles en even alleen maar genieten.

De hele dag buiten
Een van de fijnste dingen van kamperen vinden we het de hele dag buiten zijn. Dit geeft zo veel energie. En wat is het heerlijk om min of meer in de buitenlucht te slapen.

IMG_3021

De autoreis
Tenzij je een camping in je eigen woonplaats bezoekt, zit je altijd wel even in de auto. Of het nu twee uur naar Zuid-Limburg of Noord-Groningen is óf vijftien uur richting Zuid-Europa. De autoreis wordt door velen gevreesd, maar wij hebben er niet zo’n moeite mee. De kinderen achterin kijken iets op de dvd-speler en wij hebben voorin leuke gesprekken terwijl we het landschap om ons heen zien veranderen (ja, ook als je naar een ander deel van Nederland gaat). Onderweg picknicken we op een parkeerplaats en daarna rijden we opgeladen weer verder.

Tijd voor elkaar
Op de camping zijn we uiteraard veel samen. Niemand hoeft te werken of naar school waardoor we weer alle tijd voor elkaar hebben.

Speeltuin

Nieuwe campings ontdekken
Wat is het toch fijn om op een nieuwe camping te komen en te ontdekken dat dit een camping is die alles heeft wat je belangrijk vindt. Natuurlijk gebeurt het omgekeerde ook wel eens (ja, ik heb het tegen jou, verlaten camping in een verlaten Frans spookstadje), maar over de ‘waar ben ik nu in hemelsnaam beland’-campings hebben we het vandaag even niet.

Broodjes halen
Wakker worden, douchen en dan hup: broodjes halen bij de campingwinkel. Een heerlijke baguette of een zoet broodje; het is allemaal net even wat feestelijker dan thuis. En die gevreesde calorieën? Die rennen we er wel weer af!

PICT8684

De omgeving bekijken
Als we gaan kamperen hebben we uiteraard de auto bij ons en dat biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes vanaf de camping. Die oude opgravingen, die uitgebreide streekmarkt, dat ene museum, die bijzondere kerk, maar ook: dat mooie strandje, die gezellige haven of dat ene terrasje met de perfecte koffie/wijn/limonade. We vinden het heerlijk om iets te gaan bekijken, natuurlijk met een horecastop erbij, en ‘s middags nog even op de camping in het zwembad te duiken. Best of both worlds.

Contact met mensen die je niet kent
Nieuwe mensen ontmoeten is niet onze missie tijdens het kamperen, maar het is altijd leuk om een praatje te maken met mensen die je niet kent. Soms loopt dat praatje even uit en zit je tot diep in de nacht te borrelen, soms zijn het slechts een paar woorden bij de afwas of met de ober op het terras.

Lezen voor de tent
Even geen tv, geen social media en minimale bezoekjes aan nieuwssites. Maar wel: lekker in een boek duiken. Terwijl de kinderen zich vermaken met hun stepjes, in de speeltuin of met hun actiehelden, zitten wij lekker voor de tent te lezen.

Sangria lunch

Van een sangria bij de lunch is nog nooit iemand slechter geworden.

Borreltijd
Op vakantie zijn we vrij flexibel met onze borreltijd. Een glas wijn bij de lunch is in zuidelijke landen de normaalste zaak van de wereld en we moeten ons nu eenmaal aanpassen aan de gebruiken van het land, dus doen we lekker mee. Ook een koud glaasje voor de tent slaan we niet af. Thuis springen we wel weer in het gareel.

 

 

 

 

Rustig aan doen
Thuis roepen werk en school waardoor we vijf dagen per week in een soort militair regime leven. Hup, hup, hup… op tijd uit bed, ontbijten, naar school, avondeten en dan moeten de kinderen er op tijd in liggen want morgen wacht weer zo’n dag. Op vakantie laten we de teugels vieren en doen we lekker rustig aan met alles. En dat betekent dat de kinderen lekker op mogen blijven tot ze moe zijn (wat helemaal niet laat is) waardoor ze ‘s ochtends ook weer wat langer blijven liggen.

Douchen in de buitenlucht
Ok, niet helemaal… Maar sommige campings hebben douches waar je aan de bovenkant nog een streep lucht ziet. En als het dan ‘s ochtends al lekker warm is en je onder de douche staat en een stralend blauwe lucht ziet… heerlijk!

IMG_1133

Blije kinderen
De kinderen hoeven niet naar school, kinderopvang of de naschoolse. Ze zijn de hele dag bij je in de buurt en dan ben jij ook nog eens relaxter dan thuis. De kinderen hebben op de camping een speeltuin in de buurt, gaan over het algemeen elke dag wel even zwemmen, krijgen veel ijsjes en genieten van het campingleven. Kortom: blije kinderen. En we weten allemaal blije kinderen -> blije ouders. Of is het andersom?

 

Wij kunnen niet wachten om weer naar de camping te gaan! Wat vind jij het leukste aan kamperen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *