Zien en doen in de omgeving van… Ermelo

Op vakantie of tijdens een weekendje weg zitten we graag met de benen omhoog voor de tent of caravan. Maar net zo lief trekken we er op uit om de omgeving te bekijken. In de rubriek ‘Zien en doen in de omgeving van…’ geven we tips voor leuke uitstapjes, lekkere restaurantjes en andere must do’s in de buurt van de camping. Dit keer Ermelo op de Veluwe.

Zeg je Veluwe, dan denk je aan natuur. Je vindt er bos, heide, zandvlakten en een grote variëteit aan dieren. Iets wat ook de reviewers op Zoover roemen. Ons weekendje op camping De Kriemelberg in Ermelo (zie hier onze review) stond dan ook grotendeels in het teken van struinen door het bos. Maar ook als je niet van wandelen of fietsen houdt kun je je prima vermaken in de omgeving van Ermelo. Zo zijn Paleis Het Loo, de Apenheul, het Dolfinarium en de Julianatoren niet ver weg. Wij hebben deze bekende attracties aan ons voorbij laten gaan. En wat bleek? Ook dichter bij de camping is genoeg te beleven.

Ermelo voor sportievelingen

Zeker klauteraars komen er aan hun trekken. Vlakbij ligt het Speulder- en Sprielderbos, dat in de volksmond ‘het bos van de dansende bomen’ wordt genoemd. Je vindt er in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen. De kids waanden zich al snel Tarzan & Jane, maar klimmen in deze bijzondere bomen leek me niet helemaal de bedoeling.

Klimbos Ermelo

Kleine Jane in klimbos Ermelo.

Daarom zetten we daarna koers naar Klimbos Ermelo, waar ze een uur lang van boom naar boom klauterden. Er zijn verschillende parcoursen, de een uitdagender dan de andere. De minimum lengte voor het makkelijkste parcours is 1.20 meter. Wil je moeilijker en hoger, dan moet je minstens 10 centimeter langer zijn.

Tijdens het klimmen hoorden we in het de verte het geronk van motoren. Een opvallend geluid in deze verder zo rustige omgeving. We besloten te kijken waar de ‘herrie’ vandaan kwam. Het bleek een motocrossbaan te zijn, waar net een training gaande was. Vooral de kinderen vonden het erg leuk hier even te kijken.

Motocrossbaan in Ermelo

Verrassende ontdekking: de motocrossbaan in Ermelo

Shoppen in Ermelo

Voordat zoonlief zelf ook op motorcrossen wilde loodste ik hem weg bij de crossbaan. Op naar het centrum van Ermelo. Zelf wonen we in de Randstad, dus aan winkels geen gebrek. Shoppen is dan ook niet iets wat op de planning stond tijdens ons weekendje Ermelo. Toch kon ik het niet laten. Dat heeft – natuurlijk – niets met mij te maken, maar alles met de verrassend leuke winkeltjes in het dorpscentrum. Laat de bekende winkelketens links liggen en neem eens een kijkje in de kleinere boetiekjes. Ik heb er leuke items gescoord van merken waarvan ik het bestaan niet kende. In Ermelo zijn ook relatief veel winkels waar niet al te dure kinderkleding wordt verkocht. Aanrader!

Schaapjes kijken in Ermelo

Een bezoek aan Ermelo is niet compleet zonder een bezoek aan de schaapskooi. Na een wandeling over de prachtige heide ploften we neer bij het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide, waar ook de schaapskooi is.

Schaapskooi Ermelo

De schapen zijn weer op het honk.

De schapen waren nog ergens aan de wandel, maar ook zonder de wollige dieren is het er prima toeven. Wij genoten van een lekker drankje terwijl de kids zich vermaakten in de speeltuin. Toch was het leuk dat de schapen even later onder een oorverdovend gebaalt toch terugkeerden naar hun kooi. Tip: Heb je in de winter last van droge handen? Koop er dan een potje schapenvet. Ik gebruik het nu een paar weken en heb hele poezelige handen.

Eten en drinken in Ermelo

Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even slikken toen het campingrestaurant dicht bleek op de dag van aankomst. Boodschappen doen en koken? Daar had ik echt geen zin in. En weer in de auto stappen op zoek naar een restaurant of snackbar vonden we ook niet heel aanlokkelijk. Gelukkig bleek dat niet nodig. Op de camping naast De Kriemelberg ligt namelijk Pannenkoekenrestaurant ‘t Jagersnest. Een prima alternatief voor een patatje mét, dachten wij. Maar ‘t Jagersnest bleek zoveel meer. Eenmaal daar ontdekten we namelijk dat het restaurant is uitgeroepen tot ‘Nederlands kampioen pannenkoeken bakken’.

En lekkere pannenkoeken was niet het enige fijne aan ‘t Jagersnest. De hond mocht mee, de kinderen konden lekker spelen, de wijn was prima (altijd een pre), en naast pannenkoeken kon je er ook andere gerechten eten. En omdat het op loopafstand van onze safaritent lag, besloten we dat de volgende dag ook te doen. Een prima beslissing.

uitsmijter

Zo hoort een uitsmijter te zijn.

Sowieso hoef je geen honger te lijden in en om Ermelo. Wij lunchten bij Het wapen van Ermelo. Op het terras genoten van het nazomerzonnetje, maar ook binnen zag het er gezellig uit. En wil je jezelf echt verwennen? Haal dan na het eten een toetje bij ijssalon Torino. Het schepijs is er heerlijk.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *