Zien en doen in de omgeving van… camping Domaine de la Noguière

Op vakantie zitten we graag met de benen omhoog voor de tent of caravan. Maar net zo lief trekken we er op uit. In de rubriek ‘Zien en doen in de omgeving van…’ geven we tips voor leuke uitstapjes, lekkere restaurantjes en andere must do’s in de buurt van de camping. Dit keer RCN Domaine de la Noguière in het Franse Le Muy.

In onze review over RCN Domaine de la Noguière beloofden we al een aparte blog met tips over de omgeving. En zie hier! De camping ligt in Le Muy, een dorpje aan de Franse Côte d’Azur. Het ligt niet direct aan de kust, maar een kilometer of zestien het binnenland in. Het voordeel hiervan is dat het ergste massatoerisme je enigszins bespaard blijft. Nadeel is dat je toch echt in je auto moet stappen als je naar het strand wilt.

Dat strand is meteen de eerste tip. Je kunt natuurlijk naar Fréjus of St. Maxime gaan en daar op het volle strand ploffen. Rij je een stukje langs de kustweg dan kom je talloze mooie en veel rustiger baaitjes tegen. Hier kun je heerlijk dobberen op je luchtbed of visjes vangen met een schepnet.

 RCN Domaine de la Noguière

Van de rotsen springen, visjes vangen. Het kan in de Gorges de Pennafort.

Misschien wel net zo leuk en heel dicht bij de camping zijn de Gorges de Pennafort. Het is even klimmen en klauteren, maar dan heb je ook wat. Mooie natuur, rotsen om vanaf te springen. De kids vonden het er heerlijk. Vergeet alleen je waterschoenen en iets te eten en drinken niet.

Gezellige marktjes

Hou je van marktjes? Dan zit je goed in de Provence. Bijna iedere dag kun je wel ergens over een markt struinen. Die in Le Muy is iedere zondagochtend. Je vindt er tig kramen met kleding, lokale lekkernijen en snuisterijen. Ook leuk is de (iedere) avondmarkt in Fréjus. Verwacht er geen bijzondere aankopen te doen, maar gezellig is het wel. En voor het donker moet je echt even in het reuzenrad. Je hebt dan een prachtig uitzicht.

Frèjus

De haven van Frèjus, met op de achtergrond het reuzenrad. Aanrader!

Bootjes kijken in Saint Tropez

Een leuk dagtripje is een bezoek aan het mondaine Saint Tropez. Wij stapten in St. Maxime op de boot. Die bracht ons in een kwartiertje naar het domein van de rijken (en de toeristen). Vergaap je aan de luxe jachten, geniet van een lekkere lunch en wandel terug naar de haven met een lekkere ijsco in je hand.

St. Tropez

Met de boot naar St. Tropez.

Karten en racen

Niet ver van de camping ligt de openlucht kartbaan van Fréjus. Echt sportief kan ik karten niet noemen, maar zoon en man hebben hier een andere mening over. Hoe dan ook, ze hebben zich vermaakt. Mijn kleinste snelheidsduivel wilde ook dolgraag naar Monaco om te zien waar Max (achternaam volgens hem overbodig) een keer per jaar de straten onveilig maakt in zijn F1-bolide. Wij bezochten het prinsdom op een regenachtige dag. Prima!

Monaco

Monaco is ideaal voor een dagje uit!

Dineren in haven van Fréjus

In de haven van Fréjus barst het van de barretjes en restaurantjes. Ga er aan het einde van de middag heen en drink een wijntje of cocktail. Ondertussen kijk je naar de jachten en flanerende mensen.

Martine

Cheers!

Ik houd er van. Voor de kids zijn er verschillende ‘speeldingen’, dus als het meezit kun je zelfs een tweede drankje nemen. Wat betreft de restaurantjes is er voor ieder wat wils. Wij kozen voor een visrestaurant. Lekker!

Een van de geheimen van een succesvol blogartikel is dat het niet te lang moet zijn. Jammer, want ik kan nog heel veel schrijven over do’s en don’ts in de omgeving van Domaine de la Noguière. Wil je meer weten? Mail ons gerust.

Rivier Collines de Castellane
Tentje
Meer van Caldonazzo
Campings van het jaar 2020
Achterste Hoef 1
Camping FornellaCamping Fornella
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *