Zien en doen in de omgeving van… Markelo

Op vakantie of tijdens een weekendje weg zitten we graag met de benen omhoog voor de tent of caravan. Maar net zo lief trekken we er op uit om de omgeving te bekijken. Daarom starten we een nieuwe rubriek: ‘Zien en doen in de omgeving van…’. We beginnen in Markelo, waar we half september een weekend in een safaritent overnachtten.

Markelo ligt op een uur rijden van ons huis, maar eerlijk gezegd is dit een beetje onbekend gebied voor ons. Verder dan een grote discotheek in Markelo (lang geleden!) ben ik niet geweest. En in het gezelschap van twee kinderen en mijn long time lover is die grote disco – die we tegenwoordig uitgaanscentrum moeten noemen – niet echt een optie meer. Wil je daar trouwens wel heen? Check dan even deze link.

Markelo en Rijssen

Zoals gezegd weten we weinig meer van Markelo en omgeving dan dat het vlakbij natuurgebied de Holterberg ligt. Gelukkig ontvangen we tijdens ons verblijf op camping De Poppe (zie hier onze review) een heel pakket met folders. Kijk, daar kunnen we mee uit de voeten!

Holterberg welkom

Omdat we slechts een weekend in Markelo zijn, is onze tijd om uitstapjes te maken erg beperkt. Zeker omdat we ook nog even willen relaxen op de camping. Zaterdagochtend beginnen we met een bezoek aan het dorp Rijssen, waarover de reacties op Zoover lovend zijn. Daar drinken we koffie en bekijken het winkelaanbod wat heel divers is. Voor een Primark of een H&M hoef je hier niet te zijn (misschien gelukkig maar?), maar er zijn wel veel leuke mode- en schoenenwinkels, een mooie boekhandel en natuurlijk de bekende ketens als Etos, Kruidvat en de Hema. Verder is er op zaterdag een markt. Een andere aanrader in het dorp is Stadsboerderij Rijssen. Deze brasserie biedt een werkplek aan mensen met een beperking.

Rijssen fontein

De fontein op het dorpsplein van Rijssen.

Natuurlijk kun je ook in Markelo zelf genoeg doen. Wekelijks is hier op donderdag van 08.30 tot 12.30 uur een markt. Toen wij er waren was het ook nog mogelijk om de kunstroute te rijden, fietsen of (gedeeltelijk) te wandelen. Deze kunstroute is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kunstobjecten in de openbare ruimte staan opgesteld. Het thema was dit keer ‘monsters’. Als je deze route nog wilt afleggen, moet je snel zijn want de laatste dag is op 28 oktober 2018.

Veel te doen rondom de Holterberg

Holterbergplein

Het Holterbergplein met horeca en een bezoekerscentrum.

 
Ben je in Markelo, dan mag een bezoek aan de Holterberg niet ontbreken. Dit natuurgebied maakt deel uit van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hier kun je gerust een dag voor uittrekken: rondom de Holterberg vind je een bezoekerscentrum met diverse activiteiten, Natuurdiorama Holterberg, speelgelegenheden en nog veel meer. Na een wandeling kan je bijkomen in een van de diverse horecagelegenheden. Iets heel anders is de Canadese begraafplaats met 1394 graven van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Op deze site vind je veel informatie over alles rondom de Holterberg.

Nog veel meer te doen

Holterberg

Het is onmogelijk om hier te vertellen wat er nog meer te doen is in Markelo en omgeving. Temeer omdat er veel leuke en actuele evenementen plaatsvinden die op moment van lezen misschien alweer achterhaald zijn. Daarom verwijzen we je graag door naar een van de volgende sites:
VVV Hof van Twente
Beleef Rijssen-Holten

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *