Zien en doen in de omgeving van… Ruinen (Drenthe)

Op vakantie zitten we graag met de benen omhoog voor de tent of caravan. Maar net zo lief trekken we er op uit. In de rubriek ‘Zien en doen in de omgeving van…’ geven we tips voor leuke uitstapjes, lekkere restaurantjes en andere must do’s in de buurt van de camping. Dit keer: het Drentse Ruinen en omgeving.

Half november gingen we (Marije en family) een weekendje winterkamperen op camping Landclub Ruinen in Drenthe. Een uitgebreide review over ons verblijf in een all season safaritent lees je hier.

Ruinen

Het was nu een beetje stil in herfstig Ruinen, maar dat schijnt in de zomer wel anders te zijn.

Tijdens ons weekend hebben we echt genoten van de omgeving rondom de camping. Dat begon zaterdagochtend met een bezoek aan Ruinen. Over het dorp hadden we op Zoover al veel positiefs gelezen. We kwamen terecht bij Luning’s restaurant aan de Brink in Ruinen.

Lunch Luning Ruinen

Lekker lunchen bij Luning!

Daar genoten we van een heerlijke lunch. En terwijl wij nog aan de koffie zaten, verkenden onze jongens de hut met glijbaan die buiten naast het restaurant staat.

Luning Ruinen

Altijd goed: een speelgelegenheid in of bij een restaurant.

Na de lunch brachten we een bezoek aan het naastgelegen @Femke Anne. Dit is een galerie, atelier, winkel en een toeristisch informatiepunt.

Femke Anne atelier

Je vindt Femke Anne ook op de Brink in Ruinen.

Wij namen een kijkje in de winkel, waar we een heel toffe lamp kochten. Boven in de galerie zagen we zoveel moois en moest ik vriend en kinderen ervan weerhouden een prachtige geisha mee naar huis te nemen. Niet uit jaloezie hoor, maar voor deze Japanse dame hebben we gewoon geen mooie plek waar ze tot haar recht komt 😉

CD hal Ruinen

Heimwee naar cd’s!

In de CD Hal Ruinen kocht onze zoon een cd van Michael Jackson. Dat is toch nét even leuker dat Spotify. Nu kan hij ook op zijn kamer naar The King of Pop luisteren. Wij kregen spontaan heimwee naar de tijd dat we nog cd’s kochten. Ga echt even langs deze leuke winkel als je in de buurt bent. Ze hebben een enorme collectie cd’s. Fans van Jannes komen hier helemaal aan hun trekken, want hier vind je namelijk de fanshop van de Drentse zanger.

Vershuus Ruinen

Van de CD Hal struikel je zo ‘t Verhuus binnen. Hier zijn allerlei boerderijproducten en andere delicatessen te koop. De pindarotsjes van ‘t Vershuus zijn gevaarlijk lekker (we zeggen het maar vast…).

Nationaal Park Dwingelderveld en Schaapskudde Ruinen

Dwingelderveld

Op naar de schapen!

In de namiddag liepen we zo vanaf de camping richting Nationaal Park Dwingelderveld. We hadden namelijk een missie: schaapskudde Ruinen zien aankomen na een dagje op het Dwingelderveld. De kudde vertrekt dagelijks rond 9.30 uur vanaf de schaapskooi en komt daar om 16.00 uur weer aan.

Uitkijktoren Dwingelderveld

Uitkijktoren Dwingelderveld-minGelukkig waren we nog op tijd en konden we de schapen (naar verluidt zo’n 350) eerst nog even bewonderen vanaf de uitkijktoren naast de schaapskooi. Zo mooi om te zien hoe de hond van de schaapsherder langzaam begint met het verzamelen van de schapen. Vanaf de uitkijktoren heb je vanzelfsprekend een fantastisch uitzicht over het Dwingelderveld.

De schapen zien aankomen bij de schaapskooi was echt een ontzettend leuke ervaring. Als je in de buurt van Ruinen bent, is dit echt een aanrader. Je wordt er gewoon helemaal blij van.

Vlakbij de schaapskooi vind je trouwens ook nog het bezoekerscentrum van Nationaal Park Dwingelderveld.

Schaapskudde Ruinen

Hallo schapen!

Skelteren bij De Drentse Koe

Drentse koe

Lekker skelteren bij De Drentse koe.

Ons weekendje Drenthe sloten we af met een paar uurtjes bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Hier hebben we ons erg vermaakt en kwamen we eigenlijk tijd tekort. Alles is er leuk: het klimmen boven de koeien, het skelteren tussen de dieren, de speelmanege, de glow in the dark-kelder en nog veel meer. Hier kan je je prima een dagje vermaken. Ook kan je er prima lunchen voor een goede prijs. Stiekem vinden we het jammer dat De Drentse Koe zo ver weg is, want een kinderfeestje is hier een gegarandeerd succes.

Drentse Koe speelmanege

Wij keken onze ogen uit in de speelmanege.

Dit weekend Drenthe was een groot succes, onder meer vanwege de fantastische omgeving. We zijn echt helemaal tot rust gekomen en gaan zeker nog eens terug naar Ruinen.

Welke tips heb jij voor Ruinen en omgeving?

We zijn er bijna Willem en Petra
Caravan Salon 2019
Camperhomie
Daktentkamperen
Beesten vakantie
We zijn er bijna Balkan
caravan pimpen
VakantieBieb
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *