Zien en doen in de omgeving van… Saint-Rémy-de-Provence

In de Zuid-Franse Provence is genoeg te doen! Hier lees je enkele tips van Marije, die afgelopen zomer  in Saint-Rémy-de-Provence verbleef.

In augustus stonden we een week op camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence. Hier lees je wat we eerder over Monplaisir schreven. Deze camping is de ideale uitvalsbasis om dit deel van Frankrijk te ontdekken.  Dit hebben wij allemaal gedaan:

Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence is een schattig stadje. Leuk om doorheen te lopen, winkeltjes te bekijken of een terrasje te pakken. Hier vind je trouwens onder meer het geboortehuis van Nostradamus.

Camping Monplaisir

De ingang van klooster Saint-Paul-de-Mausole.

Ook net buiten het stadje is genoeg te doen. Wij brengen onder meer een bezoek aan Saint-Paul-de-Mausole. Van Gogh kwam in dit klooster terecht nadat hij zijn oor had afgesneden.

Camping Monplaisir

De kamer van Vincent van Gogh.


Camping Monplaisir

Saint-Paul-de-Mausole: de binnentuin.

Het klooster is echt mooi en het is bijzonder om de kamer van de schilder te zien. In de tuin hangen reproducties van zijn schilderijen.

Camping Monplaisir

De ingang van olijfboerderij Moulin du Calanquet.

Ook bezoeken we olijfboerderij Moulin du Calanquet, waar we lekkere olijfolie proeven én kopen. Wij kwamen net voor de middagsluiting binnen, waardoor we alles in sneltreinvaart moesten doen. Het is aan te raden om iets meer tijd voor je bezoek uit te trekken, want het is echt zo’n leuke olijfboerderij.

Arles

In onze Provence-week brengen we ook nog een bezoek aan Arles, waar Vincent van Gogh in februari 1888 vanuit Nederland arriveerde.

Camping Monplaisir

Arles: check dit pleintje…

We wandelen er wat rond en bekijken onder meer Café La Nuit, beroemd van zijn schilderij. Door een samenloop van omstandigheden is het net lunchtijd en opeens zitten we op het terras van La Nuit voor de lunch. En dat terwijl we nooit voor dergelijke hotspots kiezen in de overtuiging dat ze toch al zo bekend zijn, dat ze voor het eten niet echt hun best hoeven te doen. Conclusie: we hebben gelijk. Maar Arles zelf is wél een aanrader. Bezoek bijvoorbeeld de Arena of kijk je ogen uit in de kleine straatjes en op de leuke Franse pleintjes.

Camping Monplaisir

Leuk om te zien, maar niet om te lunchen: Café La Nuit.

Camping Monplaisir

De mannen bij de arena van Arles.

Avignon

Deze stad wil ik écht graag bezoeken. Ooit was ik hier met mijn ouders, maar daar weet ik nog weinig van. Omdat we de dakkoffer op het dak hebben, kunnen we niet terecht in een parkeergarage. We wijken daarom uit naar Parking des Italiens, een gratis parkeerplaats waar een shuttlebus je naar de stad brengt. Alleen moeten we ruim tien minuten op de bus wachten en blijkt het even lang lopen naar het centrum: de keus is snel gemaakt.

Avignon

Op een rommelmarkt in de stad kochten we verrekijkers voor de jongens. Een succes tijdens onze wandeling door Avignon.

Even zelf de toerist uithangen 😉

Pont d'Avignon

Op de beroemde Pont d’Avignon.

Avignon is zo’n fijne stad! Veel bezienswaardigheden (waaronder de beroemde Pont d’Avignon) en heel leuke winkeltjes en straatjes. Hier wil ik zeker nog een keer naartoe.

Nog meer Provence

Eigenlijk wilden we nog wel meer bekijken. Arles is zeker nog een bezoekje waard, van Avignon hebben we lang niet alles gezien en eigenlijk stond Aix-en-Provence ook nog op ons lijstje. Genoeg redenen dus om eens terug te keren naar de mooie Provence!

Welke tips heb jij voor de Provence?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *