Zo zag ons kampeerjaar 2019 er uit!

2019 was een fijn kampeerjaar waarin we voor het eerst samen met onze gezinnen gingen kamperen én waarin we met de camper naar de Caravan Salon in Düsseldorf reden. Maar we deden nog veel meer! Lees je mee?

Meivakantie

Marije ging in de meivakantie voor het eerst op pad met haar nieuwe opblaasbare tent.
Heel creatief waren we dit jaar niet, want voor de zoveelste keer zetten we ons kampement op tussen Maastricht en Valkenburg, op camping Oriëntal (lees hier het verhaal van de eigenaars in Campingeigenaar Vertelt). De tent beviel super en de vakantie was erg leuk, maar kou en regen gooiden uiteindelijk roet in het eten. De nachten waren echt afschuwelijk koud en toen er uiteindelijk echt veel regen werd voorspeld, pakten we in en vertrokken we naar huis. Toch was het een mooie aftrap van ons kampeerseizoen.

Rome 4 Easy Air

Onze tent in het avondzonnetje. Zodra de zon onder was, werd het k-k-koud!

Samen kamperen

Samen met onze mannen en kinderen verbleven we in juni het Pinksterweekend op De Achterste Hoef in Bladel.
Al jaren zeggen we tegen elkaar dat we nu toch echt eens met elkaar moeten gaan kamperen. Dit jaar kwam het er eindelijk van! Martine koppelde de caravan aan en Marije pakte de tent in. En zo troffen we elkaar met mannen en kinderen op De Achterste Hoef. Het werd een weekend lang spelen (de kids), praten, eten, drinken, midgetgolfen én hardlopen. Het was een fantastisch weekend én de geboorte van een traditie 😉 Lees hier hoe ons weekend eruit zag.

Achterste Hoef

Samen kamperen op de Achterste Hoef.

Last minute weekend in juni

Heel last minute kampeerde Marije eind juni nog een weekendje in Brabant.
Een weekendje kamperen in juni stond al een tijdje op de planning. Maar echt actie ondernam ik steeds niet. Eén ding was zeker: we wilden iets huren. De tent bevalt heel goed, maar het is wél veel werk om alles voor slechts twee nachtjes in- en uit te pakken. Omdat het weekend zomerse temperaturen beloofde, waren veel campings vol. Gelukkig vonden we op Eurocamping Vessem in Brabant nog een safaritent. Het was een fijn weekend!

Eurocamping Vessem

Lekker over de camping banjeren.

Zomervakantie Martine

Na jaren Frankrijk werd het eindelijk tijd om de horizon te verbreden. Zoonlief wilde dolgraag naar Spanje (iets met een voetballer en een stadion), en ach, waarom niet? Dus zo reden wij op een vroege ochtend medio juli het Gooi uit richting zuiden. En natuurlijk deden we onderweg nog wat campings in Frankrijk aan.

Camping de Sologne

Een mooi plekje op Camping de Sologne.

Camping de Sologne in Salbris
Onze eerste reisdag eindigde op Camping de Sologne in Salbris. Een prima (doorreis)camping waar we met de beentjes omhoog van een glaasje genoten, terwijl de kids een duik namen in het zwembadje.

Camping municipal de la Vallée in Banassac-Canilhac
De tweede nacht brachten we door op deze gemeentecamping in de Lozère. Ook voor deze camping geldt: wat ons betreft prima voor één nachtje.

Restaurant Californie Plage

Dinner with a view op Californie Plage.

Camping Californie Plage in Vias-Plage
Op uitnodiging van Camping Direct verbleven we twee nachten op Camping Californie Plage aan de Middellandse Zee. Ik kan er over uitweiden, maar lees vooral de review als je meer wilt weten.

Camping Interpals

Een klein maar fijn plekje in Pals.

Camping Interpals in Pals
De eindbestemming en de plek waar we twee weken verbleven. Het was heerlijk en eens te meer realiseerde ik me wat een fijn land Spanje is. Heerlijk eten, lekker drinken, mooi weer. Kortom, we hebben genoten. En met dat stadionbezoek is het ook helemaal goed gekomen. Meer over onze vakantie op Camping Interpals lees je hier.

Camping L’Ecrin Nature in Ambazac
Vanuit Spanje in één ruk naar huis rijden, dat zagen we niet zo zitten. De eerste etappe eindigde in Ambazac (Haute-Vienne). Zelden hebben we ons ergens meer welkom gevoeld dan op dat campinkje in die mooie groene omgeving. Hier lees je er meer over.

Parijs

Wil je naar Parijs? Dan is La belle Étoile misschien wel wat voor jou?!

Camping La Belle Étoile in Melun
Een spontane actie op de terugweg. De kinderen wilden graag de Eiffeltoren zien. We besloten er dus twee nachtjes op een camping in Parijs aan vast te knopen. Helaas waren de campings in de Franse hoofdstad allemaal vol, maar  Camping La Belle Étoile in Melun had nog wel plek. Vanaf daar zit je binnen een half uur met de trein in het centrum van Parijs.

Na twee dagen was het toch echt tijd om huiswaarts te gaan. Het was een fijne zomervakantie.

Zomervakantie Marije

Terwijl Martine al op vakantie is, vallen in Nederland de mussen dood van het dak. Het is ruim boven de 30 °C als Marije de auto inpakt om de volgende dag richting Frankrijk en Spanje te rijden.

Camping Le Daxia
Onze eerste stop is camping Le Daxia in St. Clair du Rhône. Hier zetten we onze tent op om vervolgens twee heerlijke dagen op adem te komen. Normaal gesproken rijden we naar de eerste overnachting weer verder, maar een nachtje langer ergens blijven, bevalt ons heel goed! En heel grappig: Martine’s vriendin blijkt ook op de camping te staan. Leuk!

Camping Le Daxia

De eerste twee nachten verblijven we op camping Le Daxia, vlakbij Lyon.

Camping Monplaisir
Na twee nachten pakken we de boel weer in om vervolgens te landen in de Provence, op camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence. Hier lees je onze review. Een week lang genieten we van het Franse weer en de prachtige omgeving. Camping Monplaisir is een aanrader en de Provence ook.

Avignon

Op een bloedhete dag bezoeken we het mooie Avignon.

Camping Enmar
Camping Monplaisir is vrij rustig en overzichtelijk. De overgang is dan ook groot als we aankomen op de Spaanse camping Enmar in Pineda de Mar. De camping is druk, de plekken klein en we moeten echt even onze plaats vinden. Maar dat lukt. Uiteindelijk staan we hier bijna anderhalve week en kijken we terug op een fijn verblijf. Hier lees je onze review.

Girona

Op de trappen bij de kathedraal van Girona.

De terugreis
Zoals altijd, willen we in twee dagen terug naar huis rijden. Alleen willen we dit keer niet op een camping overnachten en alles weer uitpakken voor een nachtje. Daarom boeken we een heel fijn hotel in het stadje Montluçon: Hôtel de l’Univers. ‘s Avonds eten we in het gezellige stadje en ‘s avonds crashen we in het hotel. De volgende dag rijden we terug naar Nederland. Onze zomervakantie zit erop!

Montluçon

Laatste stop in het stadje Montluçon.

Met de camper naar de Caravan Salon

Een bezoekje aan de Caravan Salon stond al lang op onze wensenlijst. Eind augustus komt het er eindelijk van.
We zijn nog maar net terug van vakantie of we pakken alweer onze spullen om naar Düsseldorf te vertrekken. Hier vindt de grooste kampeerbeurs van Europa plaats: de Caravan Salon. Van Adria mogen we een camper lenen, superfijn! De Caravan Salon zelf was echt heel indrukwekkend en daarnaast hadden we een gezellige tijd met onze kampeervrienden. Ook waagden we ons op de dansvloer tijdens een onvergetelijke boottrip over de Rijn waar we door Isabella (van de voortenten) voor waren uitgenodigd. Het was een fantastisch weekend! Hier lees je er alles over.

Adria camper

Samen met de camper naar Düsseldorf!

Vriendenweekend

Hoewel dit kampeerblog anders doet vermoeden, hebben zowel Marije als Martine nog andere vrienden. Martine ging in september nog een weekendje kamperen met een vriendengroep.

Vriendenweekend

Van een afstandje lijken we de familie Flodder wel, maar dat viel in het reuze mee. Voor herhaling vatbaar, zo’n vriendenweekend op de camping.

Met tien volwassenen, tien kinderen en twee honden verbleven we op EuroParcs Resort in Biddinghuizen. Een bevriend stel had daar een seizoensplek, de rest bouwde het kampement er omheen. Don’t worry, we hebben ons keurig gedragen en geen klachten van de buren gekregen.

Hoe was jouw kampeerjaar 2019?

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *