camping orchidea

Zo ziet ons kampeerseizoen 2017 er uit

Het is Pasen en dat betekent dat het kampeerseizoen 2017 van start gaat. Dit jaar hebben wij er meer zin in dan ooit, lijkt wel. Het hele jaar schrijven we over kamperen en nu mogen we weer. Daarom vertellen we je hier wat onze plannen voor dit kampeerseizoen zijn.

Het kampeerseizoen 2017 van Marije

Voordat ik aan mijn deel van deze blogpost begon, las ik die van vorig jaar even na. Toen schreven we op Tweede Paasdag ook een artikel over ons naderende kampeerseizoen. Dit Paasweekend blijven we thuis. Een goed gepland schoolvoetbaltoernooi (waarom op Paaszaterdag?) gooit roet in het eten. Dat vind ik eerlijk gezegd niet heel erg, want met de vouwwagen is kamperen nu nog behoorlijk koud. Je kan legio dekens, kacheltjes en warme truien meenemen, maar… nu even niet. Wel geniet ik vanaf afstand mee met Martine’s Paaskampeeravontuur waar ze je zo zelf alles over vertelt.

Camping Oriental

Na wat natte dagen vermaakten we ons vorige meivakantie prima in Zuid-Limburg.

In de meivakantie gaan we zeker een paar dagen weg, alleen weten we nog niet wat onze bestemming wordt en hoe lang we gaan. Net als vorig jaar wachten we de weersverwachting af. Vorig jaar checkte ik ruim een week voor vertrek alle weersverwachtingen op zo’n 500 kilometer van Utrecht. Zuid-Limburg kwam als beste uit de bus en dus boekte ik een kleine week op Camping Oriental. Hoe onze meivakantie was lees je hier. Dit jaar hopen we op een meivakantie die van begin af aan zonnig is. To be continued…

camping valle gaia

Op camping Valle Gaia in Toscane hadden we het in de zomervakantie ontzettend naar onze zin.

De zomervakantie is gedeeltelijk ingevuld. We gaan in totaal drie weken weg waarvan we de laatste twee weken verblijven op een camping aan de Spaanse Costa Brava. Een kleine camping op een uurtje treinreizen van Barcelona. We kijken nu al uit naar onze tripjes naar Barcelona en natuurlijk naar die heerlijke sangria. Voor de eerste week willen we nog een camping in Frankrijk boeken. Daar moeten we echt even haast mee maken.

Safaritent Camping De Achterste Hoef

Op camping De Achterste Hoef beleefden we vorig jaar juni een minivakantie van slechts drie dagen. Heerlijk!

Verder staan er nog enkele korte kampeerweekenden in de planning. Zo verbleven we vorig jaar een heerlijk weekend in een safaritent op De Achterste Hoef. Wanneer en waarheen we dit jaar gaan: we hebben werkelijk nog geen idee. En dat is juist leuk!

Het kampeerseizoen 2017 van Martine

Terwijl jij dit leest zit ik heerlijk op de camping. Alhoewel we dat ‘heerlijk’ nog even moeten afwachten, want de weergoden schijnen veel regen voor ons in petto te hebben. We wilden echter per se de caravan inwijden, dus weer of geen weer: wij gaan kamperen. Overigens wel op een camping waar ook bij regen, kou en wind genoeg te doen is: Beerze Bulten. Deze camping is door de ANWB verkozen tot Camping van het jaar 2017 en kan daarom natuurlijk niet ontbreken op hét kampeerblog. Of ik die uitverkiezing terecht vind, lees je binnenkort.

Op het lijstje: de Duitse Rheingau

Op het lijstje: de Duitse Rheingau

Mocht het paaskamperen bevallen, dan trekken we er met Hemelvaart en Pinksteren ook op uit. In ieder geval een keer naar Duitsland, waar ik familie heb wonen. Dus kom maar door met die leuke campings in de omgeving van Wiesbaden of de Rheingau.

Camping Du Viaduc

Vorig jaar hadden we een topvakantie op camping Du Viaduc in Milau.

En ja, natuurlijk gaan we in de zomer weer naar Frankrijk. Richting Castellane dit jaar, waar we voor tien dagen een camping hebben geboekt. Welke campings we op de heen-en terugreis aandoen, weet ik nog niet. In ieder geval wil ik graag een stop maken in Luxemburg, want dat minilandje ken ik alleen van de goedkope benzine. Zonde, want volgens de campingeigenaren die we binnenkort aan het woord laten, heeft Luxemburg heel wat te bieden. Vorig jaar hadden we een topvakantie op camping Du Viaduc in Milau. We hopen op een succesvolle herhaling!

Hoe ziet jouw kampeerseizoen 2017 er uit?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *