Zwanger kamperen

Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)

Kamperen als je zwanger bent? Ja natuurlijk! Ik deed het bijna zeven jaar geleden en dat beviel, ondanks wat kleine dingen, best goed.

In de zomer van 2009 was ik zo’n 27 weken zwanger van onze eerste zoon. We hadden net een ander huis gekocht terwijl ons oude huis nog te koop stond. Het zag er naar uit dat we deze zomer niet op vakantie konden, tot ons huis opeens toch werd verkocht. Ik moest en zou nog even naar de zon voor ons leven gedomineerd zou worden door een baby en dus vertrokken we begin augustus redelijk halsoverkop met de tent naar Frankrijk. Een soort babymoon, maar dan totaal onvoorbereid.

Zwanger kamperen

De eerste camping van de vakantie: Le Daxia in Saint-Clair-du-Rhône

De jaren ervoor waren we altijd eind augustus gaan kamperen en het volle hoogseizoen was wel even anders. Naïef als we waren, checkten we van tevoren bij geen enkele camping of er plek was én zochten we ook nog eens een zeer toeristisch deel van Frankrijk (omgeving van Sète) uit om naar toe te gaan. Gewoon op de bonnefooi dus. De eerste camping ging prima. Oké, het was wel even wennen om op de eerste avond van de vakantie met een cola light te proosten in plaats van met een lekker Frans wijntje. De volgende dag gingen we vol goede moed door naar het zuiden. Met de campinggids op schoot gingen we naar de eerste camping die we op het oog hadden: vol. De tweede: vol. De derde: vol. We werden bijna uitgelachen om het feit dat we in het superhoogseizoen zonder reserveren aankwamen. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben heel veel campings bezocht die allemaal geen plek hadden. Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd en heb ik met de campinggids op schoot, bij een temperatuur van +25 graden, zo’n dertig campings afgebeld. Uiteindelijk konden we ergens terecht, maar die plek moesten we wel delen. Wat baalden we!

Pyla 2009

De camping in Pyla sur Mer

Must: schoon sanitair
De volgende ochtend reden we naar de Atlantische kust, waar we een paar dagen op camping La Forêt in Pyla sur Mer stonden. De douches waren krap en vies, niet echt fijn om met mijn dikke zwangere buik te staan. De laatste dagen brachten we door op een camping in de Dordogne met schoon sanitair. Mijn voorwaarde!

Al met al vond ik zwanger kamperen prima gaan, alleen moeten de zaken dan wel geregeld zijn. En het klinkt erg, maar ik miste een wijntje. Op het moment dat we na onze gigantische zoektocht in Sète uiteindelijk een plek met andere mensen moesten delen, was ik niet blij. Toen had ik wel een glas kunnen gebruiken. Verder vond ik het fijn om met mijn dikke buik voor de tent te zitten lezen.

Tips voor zwanger kamperen

  • Overleg met je verloskundige wat je mee moet nemen. Ik had sowieso mijn zwangerschapskaart bij me voor als ik vanwege mijn zwangerschap in het ziekenhuis zou belanden of iets dergelijks.
  • Zoek een camping uit die je echt fijn vindt. Natuurlijk is dit altijd belangrijk, maar als zwangere mag je best een beetje in de watten worden gelegd en daar hoort een lekkere camping bij met…
  • Schoon sanitair! Sowieso onmisbaar, maar ik vond het echt geen pretje om met mijn 27 weken-buik gebruik te maken van ranzige toiletten en douches. Zorg dat je terechtkomt op een camping waar je je niet hoeft te ergeren aan het vieze sanitair.
  • Houd een dagboekje bij. Altijd leuk op vakantie, maar nog mooier tijdens je babymoon.
  • Zorg voor goede zonbescherming. Tijdens je zwangerschap is dit extra belangrijk.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *